Anasayfa 2000'ler Godzilla vs. Kong (2021) – Film Eleştirisi
Godzilla vs. Kong (2021)

Godzilla vs. Kong (2021) – Film Eleştirisi

Doğa Bekiroğlu

Godzilla vs. Kong (2021) PosterCGI teknolojisinin sinemada söz sahibi olduğu bir dönemden geçerken ve birçok büyük bütçeli yapım sırtını bu teknolojiye yaslamışken ortaya çıkan yapının sinema olduğunu söyleyebilir miyiz? Yoksa bu teknolojiyle elde edilenler bir video art mıdır ya da bir video oyununun atlayamadığımız hikaye bölümü müdür?

Adam Wingard’ın yönettiği Godzilla vs. Kong (2021) filmini izlerken aklımdan sadece bu düşünceler geçiyordu. Gelişen teknoloji acaba sinema için bir nimet değildi de sinemayı dönüştüren onu özünden koparan bir yapı haline mi getiriyordu?

Mega iki yaratık şehirlerin ortasında kapışıyor. Devasa olarak nitelendirdiğimiz gökdelenler saniyeler içerisinde yıkılıyor, geriye toplu mezar niteliğinde şehir harabeleri kalıyor. Her iki canavarın da kendilerine özgü kombo dövüş hareketleri ise nedense bana komik geliyor. Komik gelmesinin sebebi ise yaratıkların kendi  yaratıldıkları evrenle olan tutarsızlığından değil fazla CGI’dan kaynaklanıyor.

Godzilla vs. Kong (2021) - Julian Dennison, Millie Bobby Brown, Brian Tyree Henry

Film sanki “halihazırda yaratılmış olan iki yaratığımız var e ne yapalım onları bir arada sunalım” düşüncesinden yola çıkılmış konusuz denebilecek kadar yavan bir film. Sanki yapımcılar da bunu farkında olacaklar ki filmi ne yapıp edip CGI ile kurtarırız dercesine bolca gerçeklikten kopuk sahne eklemişler. Bu durumun sonucundaysa başta da bahsettiğim gibi bir video oyununun sıkıcı olan, atlama seçeneği de bulunmayan o yüzden izlemeye mecbur bırakılan hikaye sahneleri doğmuş.

Godzilla vs. Kong (2021)

Esas komik olan ise bu filmin bana göre hikayesiz olan hikayesinde Terry Rossio’nun parmağının bulunması. Rossio; Deja Vu (2006), Aladdin (1992), Shrek (2001) ve Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti (2003) gibi iyi sayılabilecek filmlerin hikaye bütünlüğünü sağlarken Godzilla vs. Kong filminde nasıl bölüm sonu canavarı karşılaşmasıyla biten bir hikaye yaratmış şaşmamak elde değil.

Godzilla vs. Kong (2021) - Alexander Skarsgard, Rebecca Hall

Sonuç olarak, CGI teknolojisiyle yaratılan filmlerin tam olarak bir film olup olmadığına geçmeden önce yaratılan hikayenin iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Öyle ki hikaye ne kadar iyi olursa CGI’da o kadar göze batacaktır diye düşünüyorum.

Godzilla vs. Kong (2021) PosterKÜNYE / IMDB: 6,7

Yönetmen: Adam Wingard

Senaryo: Terry Rossio, Michael Dougherty, Zach Shields, Eric Pearson, Max Borenstein

Oyuncular: Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Kyle Chandler

Müzik: Junkie XL

Görüntü Yönetmeni: Ben Seresin

Kurgu: Josh Schaeffer

Ülke: ABD, Avustralya

Benzer Yazılar

1 Yorum

Kadmon 15 Haziran 2021 - 12:18

This was a fun review, thank you very much! I’ve included a link to your post in our article about the movie: https://alkony.enerla.net/english/the-nexus/sf-f-nexus/film-review/godzilla-vs-kong-movie-2021-film-review-kadmon

Reply

Yorum Yazın