Anasayfa Kitap-DergiKitap Türk Korku ve Gerilim Filmleri Gizem Şimşek Kaya’nın Kaleminden Raflarda
Türk Korku ve Gerilim Filmleri Gizem Şimşek Kaya’nın Kaleminden Raflarda

Türk Korku ve Gerilim Filmleri Gizem Şimşek Kaya’nın Kaleminden Raflarda

Karanlık Sinema

İzan Yayıncılık tarafından yenilenmiş baskısı yapılan “Türk Korku Sineması Kronolojisi”nin 3 cildi birden raflarda yerini aldı. Gizem Şimşek Kaya’nın kaleme aldığı yeni bir kronoloji daha sinema kitaplığına katılıyor. “Türk Gerilim Sineması Kronolojisi” ise tek cilt olarak okuyucu karşısına çıkacak.

 

Türk Gerilim Sineması Kronolojisi (1914-2019)Türk Gerilim Sineması Kronolojisi (1914-2019)

Alternatif türlerin güç kazandığı milenyum sonrasında; alanında ilk olan Türk Korku Sineması Kronolojisi’ni tamamlayıcı nitelikte hazırlanan, korku ve gerilim türleri arasındaki ayrımı belirginleştirecek ve tür kavramına hak ettiği saygının nihayet teslim edileceği “Türk Gerilim Sineması Kronolojisi” ilk ve tek cildi ile sinema kitaplığındaki eksikliğini tamamlamak üzere karşınızda!

Türk korku sineması hakkındaki ilk doktora tezine imza atan Dr. Gizem Şimşek Kaya, yerli sinemanın öksüz filmlerine hak ettiği prestiji kazandırmak üzere gerilim sinemasının üretimlerini derlediği bu ciltte, sinema kitapları arasında inşa ettiği orijinal yolu pekiştiriyor.

 

Türk Korku Sineması Kronolojisi 1. Cilt (1914-2015)Türk Korku Sineması Kronolojisi 1. Cilt (1914-2015)

101 yıl boyunca Türk Korku Sineması alanında vizyona giren, alternatif platformlarda dolaşıma sokulan veya vizyona gireceği duyurulup; kayıplara karışan bütün filmlerin ve TV dizilerinin yer aldığı bu eşsiz kaynakta gösterime giren yapımlara dönük tasarlanmış analizleri içeren 35 ayrı tablo da bulunmaktadır.

“Türk Korku Sineması Kronolojisi” ilk cildinin yenilenmiş baskısı ile okuyucusunu ve sinema severleri selamlıyor.

 

 

 

Türk Korku Sineması Kronolojisi 2. Cilt (2016-2017)Türk Korku Sineması Kronolojisi 2. Cilt (2016-2017)

2000’li yıllar itibarıyla niceliksel bazda yükselişe geçen ve yıl başına düşen film sayısı oldukça artan Türk Korku Sineması hakkında hazırlanmış tek kaynak olan “Türk Korku Sineması Kronolojisi” 2016 ve 2017 yıllarında gösterime giren yapımlar hakkında hiçbir yerde bulunamayacak detaylar ve bu filmlere dönük tasarlanmış analizleri içeren 35 ayrı tablonun yer aldığı ikinci cildinin yenilenmiş baskısı ile türün takipçilerini, sinefilleri ve nitelikli sinema eserlerini kütüphanesinde görmeyi sevenleri selamlıyor.

 

 

 

Türk Korku Sineması Kronolojisi 3. Cilt (2018-2019)Türk Korku Sineması Kronolojisi 3. Cilt (2018-2019)

Bir yılda gösterime giren film sayısının 2019 yılında zirve noktaya ulaştığı Türk Korku Sineması; 2018 ve 2019 yılları arasında pek çok şeye şahitlik etti. YouTube’a konulduktan sonra vizyona giren filmler, yurtdışında çekilen yapımlar, birbiri ile neredeyse aynı afişleri kullanan filmler, bir yılda devam filmi de gösterime giren seriler ve Türk Korku Sinemasının 100. filmi bu iki yıla sığdı.

 

 

 

Kaynak: Basın Bülteni

Benzer Yazılar

Yorum Yazın