Anasayfa 2000'ler Ozark 3. Sezon – Dizi İncelemesi
Ozark 3. Sezon - Jason Bateman, Laura Linney

1. Sezonun Eleştirisini Okumak İçin Tıklayınız.

2. Sezonun Eleştirisini Okumak İçin Tıklayınız.

Ozark 3. Sezon AfişByrde ailesinin yeni maceralarını anlatan Netflix dizisi Ozark’ın 3. sezonu nihayet yayınlandı. Beklediğimiz üzere yine kaotik bir ortam bizi karşılıyor. Tehlikenin boyutunu daha açılıştan gösteren dizi, bir an bile rahatlamanıza izin vermiyor. Bir yandan kartel savaşı, öte yandan sallantıdaki ilişkiler, enselerinde nefesini hissettikleri FBI ve nicesiyle sinirler iyice geriliyor.

2. sezonda yönetimi ele geçiren kadınlar söz sahibi olmaya devam ediyor. Wendy, Darlene ve Helen yaptıkları hamleler ile etrafına korku salmaya çalışırken olan erkeklere ve Ruth’a olur. İlk sezonda dürüstlüğe önem veren Byrde ailesi ise birbirine yalan söylemeye başlayınca işler iyice karışır. Wendy’nin büyüme planları, hayatı para aklayarak günü kurtarmaktan ibaret olan Marty’nin hiç de hoşuna gitmez. Marty’nin yaptıkları artık belli bir standarda oturmuştur. Ama güç zehirlenmesi yaşayan Wendy için hiçbir şey yeterli değildir ve kartelle yaptığı iş birliği Byrde ailesini tehlikeli bir dönemece sokacaktır.

Ozark’ın 3. sezonunda aile kavramı her bir karakter üzerinden ayrı sorgulanır. Bu sezonun başrolü haline gelen Wendy’nin 3. bölümdeki rüyası Marty’i bir engel olarak gördüğünün adeta bir kanıtıdır. Evliliklerini kurtarmak için gittikleri terapi seanslarında konuştukları da iş meseleleridir zaten. Hayat arkadaşından çok iş ortağı olarak evliliklerini sürdürürler. Marty’nin iş bağlamak için fiyat arttırması ile terapiste rüşvet vermesi arasında pek de bir fark yoktur. Sezon finalinde Wendy’nin yaşadığı travmatik dönemden hemen kurtulması ve ayağa kalkmasını salık veren Marty’nin hayatında duygusallığa yer yoktur. Sıkıntılı günlerinde çocukluk anısını hatırlayan Marty’nin yedisinde neyse şu anda da aynı hareket ettiğini flashback sahnesinde gözlemleyebilirsiniz. Hasta babasını annesiyle bekleyen küçük Marty, atari makinesine gözünü dikmiş ve yaşıtları gibi oynamak yerine sistemini çözmek için çabalar. Belki de onun, zorlukların üstesinden gelme yöntemi de budur. Duygusal problemleri çözmek yerine teknik bir soruna odaklanmak. Wendy’nin klasik aile düzeninden hoşlanmadığını ise eski evlerine yaptığı davetsiz misafirlikten anlıyoruz. Fakat sezon finaline geldiğimizde aile kurumunu küçük düşürmeye çalışan Wendy’nin yaptığı yaramazlığın aslında etrafına örmeye çalıştığı savunma mekanizmasından ibaret olduğunu fark ederiz. Hayatının bundan sonrasında normal bir aile olamayacaklarının farkına varan Wendy, sıradanlığı, alaycı bir üslupla ruhunun derinliklerine gömmeye çalışır ve böylece hırsına odaklanabilir.

Ozark 3. Sezon - Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner

Byrde ailesinin çocukları Charlotte ve Jonah ise bu sezon biraz geri planda kalıyorlar. Jonah’ın dayısına mı yoksa annesine mi çektiği havada kalırken önümüzdeki sezon çocuklara daha çok yer verilecek gibi bir izlenim bırakıyor. Aileye yeni katılan Wendy’nin kardeşi Ben ise bipolar bozukluğundan muzdarip olmasından dolayı ortalığı karıştırır. Geçmişten bir üyenin aralarına katılması çekirdek ailenin düzenini altüst eder. Ruth ile sevgili olmaları ise olayların üstüne ayrıca tuz biber ekecektir. Snell ailesinde ise tek başına ayakta durmaya çalışan Darlene, Langmorelardan Wyatt’ı kendine çekerek ailesini genişletmeye çalışır. Byrdeler yerine Ozark topraklarından çıkan yerel insanlara güvenen Darlene’in asıl hamleleri ve büyüme planları ise önümüzdeki sezonda daha detaylı ve tehlikeli olacak gibi gözüküyor.

Ozark 3. Sezon - Jason Bateman

Ozark’ın 3. sezonu, önceki sezonlara nazaran dramatik ilerlerken yine şaşırtıcı ölümler ve kasvetli gidişat ile sevenlerini tatmin edecektir. Ama bu sezonun daha çok bir geçiş süreci olduğu kanaatindeyim ve önümüzdeki sezona daha çok iş düşecek gibi… Karakterlerin kendini toparlaması ve yollarına devam etmesi gerekiyor zira diken üstünde yaşanan Ozark dünyasında normalde bu kadar duygusallığa yer yoktur.

Ozark 3. Sezon PosterKÜNYE / IMDB: 8,3

Yönetmen: Jason Bateman, Phil Abraham, Alik Sakharov, Amanda Marsalis, Benjamin Semanoff, Cherien Dabis

Senaryo: Bill Dubuque, Paul Kolsby, Mark Williams, Martin Zimmerman, Chris Mundy, Ning Zhou

Oyuncular: Jason Bateman (Martin Byrde), Laura Linney (Wendy Byrde), Sofia Hublitz (Charlotte Byrde), Skylar Gaertner (Jonah Byrde), Julia Garner (Ruth Langmore), Lisa Emery (Darlene Snell), Charlie Tahan (Wyatt), Janet McTeer (Helen Pierce), Tom Pelphrey (Ben Davis), Felix Solis (Omar Navarro), Jessica Frances Dukes (FBI Ajanı Maya Miller)

Görüntü Yönetmeni: Ben Kutchins, Armando Salas

Kurgu: Cindy Mollo, Vikash Patel

Ülke: ABD

Benzer Yazılar

Yorum Yazın