Anasayfa 2000'ler Ozark 2. Sezon – Dizi İncelemesi
Sofia Hublitz, Jason Bateman, Laura Linney, Skylar Gaertner - Ozark 2. Sezon

Ozark 2. Sezon

1. Sezonun Eleştirisini Okumak İçin Tıklayınız.

Geçtiğimiz yıl ilk sezonu yayınlanan Ozark, diğer Netflix yapımları arasından sıyrılmayı başarmıştı. Tür ve karakterler itibariyle Breaking Bad ile sıklıkla karşılaştırılan yapım genel olarak izleyicinin beğenisini kazanmıştı. Tabii bu da 2. sezonun önünü açtı.

Kanlı bir final yapan Ozark, bu sezonun adeta daha tehlikeli bir hal alacağının habercisi gibiydi. Vaat ettiğini yansıtmayı başaran dizide zaten hayatları arapsaçına dönmüş Byrde ailesinin bocalamasını izliyoruz. Suç temalı dizilerde yalanlar ve entrikalar ile işler yürürken en çok da aileden sır saklanır. Ama Ozark’ta tam tersine aile içinde dürüstlük önemlidir. Ama tabii bir yere kadar… Byrde ailesindeki sorunlar ve kırılmaların baş göstermesi, dürüstlüğü elden bırakmalarıyla eş zamanlı işliyor. Çünkü doğruların takibi kolaydır ama yalan yalanı doğurup kusursuz planı altüst edebilir.

Laura Linney, Jason Bateman, Skylar Gaertner, Sofia Hublitz - Ozark 2. Sezon

İlk sezon edindiği düşmanları kıvrak zekasıyla müttefikleri arasına katan Martin Byrde’in bu sefer dostlarının fevri hareketleri başına bela olacaktır. Snell ailesinin özellikle de Darlene’nin neler yapabileceğini zaten görmüştük. 1. Sezon finalinde uyuşturucu kartelinin önemli adamlarından olan Del’in kafasını patlatan Darlene, bu sezon kadınların ön plana çıkmasının fitilini ateşlemiş oldu. Artık Martin yerine eşi Wendy, kızı Charlotte, eski düşman yeni yardımcı Ruth Langmore, kartelin avukatı Helen Pierce, The Blue Cat’in ortağı Rachel ve Snell ailesinin sakil reisi Darlene işlerin çığırından çıkması için elinden geleni yapacaktır. Takım oyunundan çıkarak kendi kafalarına göre hareket eden bu kadınlar, bireysel tavırları ile tıkır tıkır işlemekte olan planın sürekli değişime uğramasına yol açıyor. Ayrıca gücü elde etmeleriyle birlikte yalnızlaşan kadınlarda annelik içgüdüsü zirve noktasına ulaşıyor. Darlene evlat edinmek istiyor, Wendy; çocuğundan ötürü rahibe yardım etmeye çalışıyor ve Ruth babasını öldürdüğü Wyatt’ın, Langmoreların kötü talihinden kurtarmaya çalışırken bir nevi ona annelik yapıyor. Bu içgüdüsel hareketler de kadınların hata üstüne hata yapmalarına sebep oluyor ve maalesef Ozark’ın kasvetli dünyasında duygusallığa yer yoktur.

Peter Mullan, Lisa Emery - Ozark 2. Sezon

Finans danışmanı Martin, Ozark’a yerleşip bir pansiyon, beyefendiler kulübü (striptiz bar) ve cenaze evinin melek yatırımcısı olmuştu. Diğer bir yatırım olan kilise işinin nasıl sonuçlandığı ise malumunuz. Bu sefer büyük bir kumarhane projesine giren Martin, çok sayıda tehlikeli dost ile iş yapmak zorunda kalır. Bir yandan Snell ailesinin sürekli işi yokuşa sürmesi, diğer yandan Kansas Mafyası ve kartelin nefesini enselerinden eksik etmemesi Byrde ailesini zorlayacak, üstüne üstlük FBI’ın da gözleri üzerindeyken projeyle ilgili bir sürü soruna yol açacaktır. Ayrıca kumarhane bazı eyaletlerde yasal olmasına rağmen illegal bir tarafının olduğunu da göz ardı etmemek lazım. Bu aşamada da politika devreye girer ve ilk sezonda küllerinden doğmaya çalışan Wendy, eski günlerine geri döner. Özlediği politik entrikalara ve kirli oyunlara kavuşan Wendy, yükselişe geçer. Kumarhane işini gerçekleştirdikten sonra Ozark’tan kaçma planları yapan Byrde ailesinin doğal olarak ilk önce projeyi tamamlaması gerekmektedir.

Julia Garner - Ozark 2. Sezon

Ozark’ın 2. sezonu, ilk sezondaki soğuk kanlılığı ve pratik zekayla iş bitirme düsturunu tam olarak yerine getiremiyor. Duyguların hayatlarına fazla dahil olması ailelerin dağılmasına ve işlerin sekteye uğramasına yol açıyor. Küçük işletmeleri kolaylıkla ele geçiren Martin, kumarhane projesiyle bütün sezon uğraşıyor. Gittikçe büyüyen bir kaosun içinde onun Ozark Gölü’nden çıkmış bir balık gibi çırpınmasını izliyoruz. Yalnızlaştıkça içine kapanan ve işine odaklanan Martin’in mükemmeliyetçiliği artık pek de işe yaramıyor ve olayların merkezinden gittikçe uzaklaşıyor. Dizinin ana karakteri olduğundan, yapımı da daha kasvetli, sıkışmış ve depresif bir havaya sokuyor.

İlk sezona nazaran durağan ama daha tehlikeli ilerleyen Ozark, finaliyle izleyiciye yeni bir sezona doğru açık kapı bırakmayı ihmal etmiyor. Dost ile düşmanın birbirine karıştığı bu suç temalı dizi, sevenlerini bu sezon da memnun edecek gibi görünüyor.

Ozark 2. SezonKÜNYE / IMDB: 8,4

Yönetmen: Jason Bateman, Andrew Bernstein, Phil Abraham, Alik Sakharov, Amanda Marsalis, Benjamin Semanoff

Senaryo: Bill Dubuque, Paul Kolsby, Mark Williams, Martin Zimmerman, Ryan Farley, Alyson Feltes, Chris Mundy, Ning Zhou, David Manson

Oyuncular: Jason Bateman (Martin Byrde), Laura Linney (Wendy Byrde), Sofia Hublitz (Charlotte Byrde), Skylar Gaertner (Jonah Byrde), Julia Garner (Ruth Langmore), Peter Mullan (Jacob Snell), Lisa Emery (Darlene Snell), Charlie Tahan (Wyatt), Jason Butler Harner (Roy Petty), Jordana Spiro (Rachel), Janet McTeer (Helen Pierce), Darren Goldstein (Charles Wilkes), Trevor Long (Cade)

Benzer Yazılar

Yorum Yazın