Anasayfa 2000'ler Sevgili Komşum (2018) – Film Eleştirisi
Sezin Akbaşoğulları, Selin Şekerci - Sevgili Komşum (2018)

Sevgili Komşum (2018) – Film Eleştirisi

Müge İbrikçi Baran

Sevgili Komşum (2018)A. Taner Elhan’ın 4. uzun metraj yönetmenliği olan Sevgili Komşum (2018), bir apartman içindeki entrikaları konu edinen kara komedi türünde bir yapım. Onur Ünlü ve Selcan Özgür’ün senaristliğini yaptığı filmin zengin bir oyuncu kadrosu var. Yönetmenin, Onur Ünlü ile ortak birkaç çalışması olmasına rağmen, Sevgili Komşum’da Ünlü’nün absürtlüğü filme hakim değil. Zaten sadece senaryoda parmağı olduğunda Onur Ünlü’nün iyi veya kötü de olsa tarzının tadını yakalamak pek mümkün olmuyor.

A. Taner Elhan, Kadın İşi: Banka Soygunu (2014) ile yine tanıdık yüzlerden oluşan bir kadroyla suç türünde bir filme imza atmıştı. İki filmde de ilgi çekici karakterler kullanıp maalesef tv filmi seviyesinden çıkamayan yapımların yönetmenliğini üstleniyor. Sevgili Komşum aslında soygun temalı bir filme nazaran gizem ve gerilim unsurlarını doğru kullanarak daha cazip bir hale gelebilecekken malzemeyi yanlış kullanıyor. Apartmanda herkesin sakladığı bir sırrı veya çevirdiği bir dolap var ve film elinden geldiğince merak duygusunu ön plana çıkararak bunu saklamaya çalışıyor. Özellikle ilk yarıda sadece süreyi doldurabilmek adına varmış gibi bir hava hakim. İkinci yarıda ise film ritmini bularak çoğu soru işareti bir cevaba bağlanmış olmasına rağmen hazırladığı sürpriz, yaşatmak istediği şok etkisini yaratmıyor.

Selim Bayraktar - Sevgili Komşum (2018)

Sinemada sıkça karşımıza çıkan bir temadan yola çıkarak insanların bencilliğine ve güvenilmezliğine odaklanan Sevgili Komşum, twistlere ve sahip olduğu oyuncuların enerjisine sırtını dayamayı tercih ediyor. Ama yaratılan karakterler tek boyutluluktan kurtulamadığından ve sinemasal detaylar göz ardı edildiğinden vakit geçirmelik vasat bir televizyon filmine dönüşüyor.

Emra Altuğ, Erkan Can - Sevgili Komşum (2018)

Sevgili Komşum; suç veya kara komedi türüne ilgi duyanların hüsrana uğrayacağı, sadece oyuncuların hatırına izlenebilecek bir yapım.

Erkan Can, Serap Matyaş - Sevgili Komşum (2018)KÜNYE / IMDB

Yönetmen: A. Taner Elhan

Senaryo: Onur Ünlü, Selcan Özgür

Hikaye: Ali Ömür Ulusoy

Oyuncular: Selin Şekerci (Bahar), Sezin Akbaşoğulları (Nevin), Selim Bayraktar (Cengiz), Erkan Can (Tevfik), Emra Altuğ (Ragıp), Serap Matyaş, Ozan Bilen, Ayşen Gruda

Müzik: Baba Zula, Ayşe Önder, Ümit Önder

Görüntü Yönetmeni: Hakan Okumuş

Kurgu: Ahmet Can Çakırca

Ülke: Türkiye

Benzer Yazılar

Yorum Yazın