Anasayfa 1970'ler Night Moves (1975)
Gene Hackman - Night Moves (1975)

Night Moves (1975)Arthur Penn’in yönetmenliğini yaptığı Night Moves (1975) adlı yeni kara filmde Gene Hackman, Jennifer Warren, Janet Ward, James Woods, Melanie Griffith gibi oyuncular yer alıyor.

Eskiden futbolcu olan Harry Moseby, sakatlığından dolayı sporu bırakmış, basit olaylara bakan bir dedektif olmuştur. Eski bir oyuncu olan Arlene Iverson, Moseby’e gelir ve 16 yaşındaki kızı Delly’i bulmasını ister. Moseby kabul eder ama bu işin ne kadar zor olduğunu her geçen gün daha iyi anlayacaktır.

Moseby, bildiğimiz sert dedektiflerden farklı bir adam, filmde de karşılaştırıldığı gibi “Dedektif Sam Spade” (The Maltese Falcon) gibi kesinlikle değil. Üzülünce dondurma kaşıklayacak, onu aldatan eşiyle ve biyolojik babasıyla doğru düzgün yüzleşemeyecek kadar duygusal ve geçmişe hem gizli bir şekilde takıntılı hem de geçmişten korkan bir adam. Aslında pes etmeyi alışkanlık haline getiren Moseby, aldığı bu iş ve dağılmakta olan evliliği sayesinde başka bir adama dönüşür.

Gene Hackman - Night Moves (1975) Melanie Griffith - Night Moves (1975) James Woods - Night Moves (1975)

 

 

 

 

Night Moves, yeni kara filmin az bilinen ama sağlam örneklerinden biri. The Miracle Worker (1962) ve Bonnie and Clyde (1967) gibi filmlerden tanıdığımız Arthur Penn’in Gene Hackman ile beraber çalıştığı 3 filmden biri olan Night Moves’un kadrosundaki gencecik Melanie Griffith’i ve kariyerinin daha başında olan James Woods’u da unutmamak lazım. Kara filmin geri döndüğü 70’li yıllarda çekilen Night Moves, hem senaryosu hem de oyuncularıyla izlenmesi gereken yeni kara filmlerden biri.

Night Moves (1975)KÜNYE / IMDB: 7,2

Yönetmen: Arthur Penn

Senaryo: Alan Sharp

Oyuncular: Gene Hackman (Harry Moseby), Jennifer Warren (Paula), Janet Ward (Arlene Iverson), James Woods (Quentin), John Crawford (Tom Iverson), Melanie Griffith (Delly Grastner), Susan Clark (Ellen Moseby)

Müzik: Michael Small

Görüntü Yönetmeni: Bruce Surtees

Kurgu: Dede Allen, Stephen A. Rotter

Ülke: ABD

Night Moves (1975) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın