Anasayfa 1990'lar Sliver (1993)
Sharon Stone - Sliver (1993)

Sliver (1993)Phillip Noyce’un yönetmenliğini yaptığı Sliver (1993) adlı gerilim filmi Ira Levin’in aynı isimli romanından uyarlandı. Filmin kadrosunda Sharon Stone, William Baldwin, Tom Berenger gibi oyuncular yer alıyor.

Carly Norris eşinden boşandıktan sonra Sliver apartmanına taşınır. Editörlük yapan Carly, 30’lu yaşlarında çekici bir kadındır. Daha taşındığı gibi iki komşunun arasında kalır ama boşanmış bir kadın olarak kime güveneceğini bilemez. Ayrıca taşındığı dairenin daha önceki sahibi intihar etmiştir ve bu olay Carly’nin kafasını kurcalar.

Basic Instinct (Temel İçgüdü, 1992) filminin izinden gidip cüretkar sahneler içeren Sliver filmi, röntgencilik temasını da barındırıyor. Fakat bunu Hitchcockvari yapamıyor. Ancak filmin sonuna doğru etkileyici bir sahne var. Filmin tadını kaçırmamak adına üstü kapalı anlatmak gerekirse; röntgencinin Carly’i yaptığının doğru olduğuna  inandırmaya çalıştığı sahne… Ayrıca filmin finali de fena değil. Ama filmin en büyük eksiği gelişme bölümünün neredeyse tamamının Carly’nin aşk macerasına ayrılması… Bu da tabii gerilimi düşürüyor ve film maksadından çıkıyor ya da gerçek maksadını tam burada gösteriyor desek daha doğru olur.

Sharon Stone -  Sliver (1993)

Sliver filminin uyarlandığı romanın yazarı Ira Levin, A Kiss Before Dying, Rosemary’s Baby, The Stepford Wives, The Boys from Brazil gibi filme de uyarlanmış romanlara imza atmıştır. 80’li ve 90’lı yıllarda revaçta olan erotik gerilim furyasının biraz sıradan bir örneği olan Sliver filminin erotik kısmı tamam olsa da gerilim kısmı pek olmamış. Aslında sonlara doğru birkaç güzel sahne var ama filmi kurtarmıyor. Özellikle karakterlerin derinine inmemesi filmin inandırıcılığını kaybetmesine yol açıyor. Örneğin  Tom Berenger’in canlandırdığı karakter filmin hikayesinde önemli bir yere sahip ama çok yüzeysel tanıtılıyor. Sharon Stone ve William Baldwin ise biraz daha ön planda olsalar da yine de kendilerini tam olarak ifade edebilecekleri bir senaryo olmadığı için filmi yavanlıktan kurtaramıyorlar.

William Baldwin - Sliver (1993)

Sliver filmi, bir erotik gerilim olarak özellikle Sharon Stone sevenlere tavsiye edilebilir. Finalinde küçük, hoş ama Sharon Stone için önemli bir sürpriz de var. Bunların haricinde beklentiyi düşük tutmanın faydalı olacağı düşüncesindeyim.

Sliver (1993)KÜNYE / IMDB: 5,0

Yönetmen: Phillip Noyce

Senaryo: Ira Levin, Joe Eszterhas

Oyuncular: Sharon Stone (Carly Norris), William Baldwin (Zeke Hawkins), Tom Berenger (Jack Landsford)

Müzik: Howard Shore

Görüntü Yönetmeni: Vilmos Zsigmond

Kurgu: Richard Francis-Bruce, William Hoy

Ülke: ABD

Sliver (1993) Fragman

Benzer Yazılar

2 Yorumlar

genco şahin 9 Mart 2016 - 02:52

Bu film hakkında başka yorumlarınız var mı ?

Reply
genco şahin 9 Mart 2016 - 02:53

Filmin sonunu genel anlamda anlayabildiniz mi ?

Reply

Yorum Yazın