Anasayfa 2000'ler Kendinol (2015) – Film Eleştirisi
İmer Özgün - Kendinol (2015)

Kendinol (2015) – Film Eleştirisi

Müge İbrikçi Baran

Kendinol (2015)Serkan Özarslan‘ın yönetmenliğini yaptığı Kendinol (2015), sanal dünyaya eleştirel bakış atan bir Türk gerilim filmi.

Zeynep Saygın adlı ünlü oyuncu “Kendinol” isimli internet üzerinden öğrendiği bir oyuna üye olmuştur. Bu oyunu oynayanlara birtakım görevler verilir. Görevleri yerine getirdiklerinde içsel sorunlarından arınarak sahip oldukları hayata daha sıkı tutunmaları ve kendi kişiliklerini, hayallerini unutmamaları sağlanır. Fakat Zeynep’in son aldığı görev hiç de umduğu gibi çıkmaz. Başkasının mülküne girerek 24 saat geçirmesi gerekecektir. Boş bir çiftlik evi bulur ve araziye kamp kurar. Ama karşılaştığı iki adam onu izbe bir depoya götürürler. Elini, kolunu bağlayıp gözlerini kapatarak kim olduğu ve niçin geldiği ile ilgili onu sorgulamaya başlarlar. Zeynep’in anlattıkları inandırıcı gelmeyince sorgunun şiddeti de artar ve işler çığırından çıkar.

Kendinol filmi, Serkan Özarslan’ın ilk yönetmenlik denemesi ve Volkan Cal haricindeki oyuncuların da rol aldığı ilk sinema filmi olmasına rağmen oyunculuklar başarılı. Özellikle Zeynep Saygın’ı canlandıran İmer Özgün, fiziksel olarak zorlayıcı olan sahnelerin altından çok iyi kalkmış. Çağrı Şensoy ve Olgu Baran Kubilay’da Zeynep’i sorgulayan birbirine zıt olan tipler olarak gerilime katkı sağlamışlar.

Olgu Baran, Kubilay İmer - Özgün Kendinol (2015)

Kendinol filmini izlerken ilk başlarda başka filmler ile çağrışım yapsa da dakikalar ilerledikçe farklı bir hal alıyor. Film, sürekli flashbackler ile ilerlediği için merak ve gerilim unsuru da ön plana çıkıyor. Ama bu flashbackler yer yer filminin sürprizlerini biraz önceden ele veriyor. Ayrıca günümüzde çok popüler olan sanal dünyada  insanın kendini bulmasını ya da kaybetmesini farklı bir dille anlatıyor. Eskiden radyo vardı, sonra televizyon, bilgisayar derken insanların iletişim kurduğu, etkileştiği aygıtlar her an yanımızda olmaya başladı. Artık sanal dünyadan kopuk olan insanlara anlam verilemiyor. Sosyal medyada ne kadar popüler olduğun veya oynadığın bir oyunda kazandığın puan bazı şeylerden daha önemli bir hal almaya başladı. Bu açıdan Kendinol filmi güzel bir konuya değinmiş.

Çağrı Şensoy - Kendinol (2015)

Türk korku sineması gelişirken gerilim sineması adına da çalışmalar yapılması açısından Kendinol filmi, umut vaat ediyor.

Kendinol (2015)

 

 

KÜNYE / IMDB: 5,1

Yönetmen: Serkan Özarslan

Senaryo: Serkan Özarslan, Volkan Özarslan

Oyuncular: İmer Özgün (Zeynep Saygın), Çağrı Şensoy (Okan), Olgu Baran Kubilay (Bahadır), Volkan Cal (Poseidon)

Müzik: Özgür Sevinç, Sekan Aşanel

Görüntü Yönetmeni: Özkul Dikici

Ülke: Türkiye

Benzer Yazılar

Yorum Yazın