Anasayfa 1990'lar Resurrection (1999)
Christopher Lambert - Resurrection (1999)

Resurrection (1999)Russell Mulcahy’nin yönetmenliğini yaptığı Resurrection (Diriliş, 1999) adlı yeni kara filmde Christopher Lambert, Leland Orser, Robert Joy gibi oyuncular yer alıyor.

Dedektif John Prudhomme, 1 sene önce bir kaza sonucu oğlunu kaybettikten sonra kendini toparlayamamıştır. Ortağı Andrew Hollinsworth haricinde departmanda pek sevilmemektedir. Bir gün vahşi bir cinayet işlenince Dedektif John, her şeyini ortaya koyup bu katili yakalamaya çalışır. Ama işi kolay değildir. Çünkü o bir seri katildir ve zaman geçtikçe kurbanlarına yenisini eklemektedir. Oğlunun ölümünden sonra tanrıya inancını kaybeden John, İncil ile haşır neşir olmak zorunda kalır. Çünkü seri katil, cinayetlerini İncil’e göre işleyip kurbanlarından topladığı parçalarla Hz. İsa’nın bedenini oluşturmaya çalışmaktadır.

Resurrection ile Se7en (Yedi, 1995) filmi arasındaki yoğun benzerliklerden dolayı sıklıkla karşılaştırılır. İki film de katilin kendine özgü yöntemleri ile dini kaygı güderek cinayetler işlemektedir. Ayrıca bardaktan boşalırcasına yağan yağmur ve karanlık atmosfer, iki filmin görsel olarak benzer yanı. Hatta filmdeki bazı sahnelerin birebir benzerlik taşıdığını söylemek mümkün. Ama yine de Resurrection filmi için kötü bir film demek yanlış olur. Se7en filmine gereğinden fazla öykünüyor olsa da işlenen cinayet şekilleri ve makyajlar filmde dikkat çekiyor.

Christopher Lambert - Resurrection (1999)

Resurrection filminden önce yönetmen Russell Mulcahy, Christopher Lambert ile Highlander (İskoçyalı, 1986) filmi ile de beraber çalışmışlardır. Christopher Lambert’ın rol aldığı filmler arasından Knight Moves (1992) ve La disparue de Deauville (Hotel Riviera, 2007) filmlerine de göz atabilirsiniz. Resurrection filminde küçük bir rolü olan korku filmlerinin kült yönetmeni David Cronenberg’in Peder rolünde oynadığını da hatırlatalım.

Resurrection (1999)

Resurrection, türün klişelerini güzel bir şekilde kullanan iyi bir seri katil filmi. Çok sürpriz içermese de, atmosferi ve seri katilin zekasıyla filmin gerilimi sağlanıyor.

Resurrection (1999)KÜNYE / IMDB: 6,2

Yönetmen: Russell Mulcahy

Senaryo: Brad Mirman, Christopher Lambert

Oyuncular: Christopher Lambert (John Prudhomme), Leland Orser (Andrew Hollinsworth), Robert Joy (Gerald Demus), Barbara Tyson (Sara Prudhomme), David Cronenberg (Peder Rousell)

Müzik: Jim McGrath

Görüntü Yönetmeni: Jonathan Freeman

Kurgu: Gordon McClellan

Ülke: ABD, Kanada

Resurrection (1999) Fragman

Benzer Yazılar

2 Yorumlar

Süt Kardeşler 23 Nisan 2015 - 16:35

Bu filmin sizler tarafından incelenmesi harika olmuş.Çok iyi bir analiz.Çok başarılı bir filmdir.Çok eski bir film olmamasına rağmen kimse bu filmi bilmiyor.Gerilim dozu yüksek bir film.Imdb puanını bence haketmiyor.Gizem ve gerilim türlerinin en iyi örneklerinden olduğunu düşünüyorum.

Reply
müge ibrikçi 23 Nisan 2015 - 16:44

Çok teşekkürler. Benim de sevdiğim bir filmdir. Zamanında televizyon bile az vermiştir bu filmi. Seven filmi ile benzerlikler taşıdığı için biraz göz ardı edildiğini düşünüyorum. Yoksa imdb puanı rahatlıkla 7 olabilir aslında.

Reply

Yorum Yazın