Anasayfa 2000'ler The Perfection (2018) – Film Eleştirisi
The Perfection (2018) - Allison Williams

The Perfection (2018) – Film Eleştirisi

Müge İbrikçi Baran

The Perfection (2018) PosterRichard Shepard’ın yönetmenliğini yaptığı Netflix yapımı The Perfection (2018), 90’ların erotik gerilimleri gibi başlayıp “body horror”a evrilen sürprizli bir film.

Annesinin hastalığı dolayısıyla yükselen müzik kariyerini bırakan Charlotte, bu sefer annesinin ölümü üzerine 10 sene sonra eski çevresine geri dönmeye çalışır. Onun yerini aldığını düşündüğü Lizzie ile ilk önce yakınlık kurar, sonrasında ise intikam planını devreye sokar.

Twistler senaryosunu şekillendirdiğinden yazının bundan sonrasının spoiler içerdiğini belirteyim. The Perfection, klasik ve kült filmleri örnek alıyor ve senaryosunu oluştururken içinde 3 farklı film senaryosunu barındırdığını söylemek mümkün. İlk kısım Single White Female (Genç Bekar Bayan Aranıyor, 1992) filminde olduğu gibi erotizmle süslenmiş başkasının yerini alma hikayesi, ikinci kısım Black Swan (Siyah Kuğu, 2010) ve Whiplash (2014) filmlerine benzer bir şekilde mükemmele ulaşmak adına feda edilen psikoloji ve bedeni, final kısmı ise Boxing Helena (1993) tadında rahatsız edici bir tatmin duygusunu işleyen body horror tarzında sert bir bitiş içeriyor.

The Perfection (2018) - Logan Browning

The Perfection’da finale doğru artan şiddetin kullanılış biçimi, intikam temalı istismar filmlerine benzer bir gidişat sergiliyor. Body horror türü gibi uzuv kaybına uğranma anını birebir gösteren gore sahneler olmasa bile rahatsız etmeyi başarıyor. Travma anından çok uzuv kaybının yaşanıp sonrasında bu duruma alışılması daha çok rahatsızlık veriyor. Filme ismini de veren “The Perfection” yani mükemmelliğin sağlandığı final sahnesiyle zirvede nihayete eriyor.

Filmin eksi yönleri için ayrı bir paragraf açmak gerekirse; öncelikle ilk yarının tahmin edilebilir klasik bir gerilim filmi olarak başlaması sabırsız izleyicileri olumsuz yönde etkileyecektir. Bir buçuk saat gibi günümüze göre kısa bir süreye sahip olmasına rağmen bazı sahnelerin (gerginliği arttırmak maksatlı olsa da) biraz uzun tutulması akıcılığını bozuyor. Özellikle otobüste geçen sekansın fazla uzatılması germekten çok komik olmaya çalışıyor gibi bir izlenim bırakıyor. Ayrıca filmde dikkat çeken geriye sararak flashback kullanımı ile twistleri görmemiz sağlanırken ilk flashback tahmin edilebilir olmuş. Fakat ikinci flashback daha yerinde ve şaşırtıcı bir tercih olduğundan bu eksiğini kapatmayı başarmış.

The Perfection (2018) - Logan Browning, Allison Williams

Seri üretime geçmiş gibi film, dizi yayınlayan Netflix’e hem yetişmek hem de izlenmeye değer bir yapım bulmak biraz zorlaştı. Özellikle sert korku-gerilimlerden hoşlananların The Perfection’a bir göz atmasını tavsiye ederim.

KÜNYE / IMDB: 6,2

Yönetmen: Richard Shepard

Senaryo: Eric C. Charmelo, Richard Shepard, Nicole Snyder

Oyuncular: Allison Williams (Charlotte), Logan Browning (Lizzie), Steven Weber (Anton), Alaina Huffman (Paloma), Molly Grace (Genç Charlotte), Milah Thompson (Genç Lizzie)

Müzik: Paul Haslinger

Görüntü Yönetmeni: Vanja Cernjul

Kurgu: David Dean

Ülke: ABD

Benzer Yazılar

Yorum Yazın