Anasayfa Aksiyon Carpenter’ın Escape From New York’u Yeniden Çekiliyor
Carpenter’ın Escape From New York’u Yeniden Çekiliyor

Carpenter’ın Escape From New York’u Yeniden Çekiliyor

Egemen Tokatlıoğlu

Birkaç gün önce son dönemde adını sıkça duyduğumuz Leigh Whannell’ın Blumhouse’un yeniden çekmek istediği The Invisible Man’in hem senaristliğini hem de yönetmenliği üsteleneceği duyurulmuştu. Whannell şimdi bir başka önemli projeye, John Carpenter’ın 1981 yapımı kült aksiyon/bilimkurgu filmi Escape From New York’un yeniden çevriminin başına getirilmiş durumda.

Insidious: Chapter 3, Upgrade gibi filmlerin yönetmenliğini üstlenmiş olan ayrıca Saw, Insidious gibi birbirinden başarılı korku filmlerinin senaryosunu kaleme alan Whannell, Carpenter klasiğinin senaryosunu yazacak. Kendisi yönetmenlik teklifine de açık olduğunu belirtirken Robert Rodriguez’in yönetmen koltuğuna oturacağı söylentileri hala dolaşıyor. Whannell, Carpenter’ın orijinal fikirlerini koruyacağını ancak yeni bir vizyon getirmeyi amaçladığını dile getirdi. Yakın zamanda çekilen Robocop ya da Total Recall gibi sadece yeniden çekilmiş olmak için çekmek olmadığının da altını çizdi. Ayrıca filmin orijinal yönetmen ve senaristi John Carpenter’ın da yapımcılar arasında olduğunu ve filme destek verdiğini belirtelim.

Carpenter’ın Escape From New York’u Yeniden Çekiliyor

Escape From New York Konusu:

New York şehri 1997 senesinde suç ve şiddetin artması sonucu ABD’nin diğer şehirlerinden izole edilerek devasa bir hapishaneye çevrilmiştir. Böyle bir kaos ortamında ABD başkanı teröristler tarafından kaçırılır. Başkan bir şekilde kaçış kapsülünü kullanır ve New York’a düşer. Onu kurtarmak için ise eskiden asker olan ama sonradan mahkûm edilen Snake (Kurt Russell) ile anlaşma yapılır. Snake’in koluna 24 saat içerisinde infilak edecek bir bomba yerleştirilir. Snake zamanla yarışacak ve hem başkanın hem de kendi hayatını kurtarmak için büyük bir mücadeleye girişecektir.

Kaynak

Benzer Yazılar

Yorum Yazın