Anasayfa HaberEtkinlik Alacakaranlık Dergi, Gizem Şimşek Kaya ile “Türk Korku Sineması” Konulu Seminer Düzenleyecek
Alacakaranlık Dergi, Gizem Şimşek Kaya ile “Türk Korku Sineması” Konulu Seminer

Alacakaranlık Dergi, Gizem Şimşek Kaya ile “Türk Korku Sineması” Konulu Seminer Düzenleyecek

Karanlık Sinema

Alacakaranlık Dergi, üçüncüsünü düzenlediği korku sineması seminerleri dizisinde bu hafta Türk Korku Sinemasına odaklanıyor. Gizem Şimşek Kaya, “Türk Korku Sinemasının gelişimi ve değişimi”ni korku severlere anlatacak.

Etkinlik, Yeşilçam Sineması’nda 17 Mart Cumartesi 15.00’te iki oturum halinde gerçekleşecek. İlk oturumda Gizem Şimşek Kaya’nın anlatımına ikinci oturum da ise soru-cevap bölümüne yer verilecek. Katılım için biletler (20 TL), etkinlik günü 14.00’ten itibaren Yeşilçam Sineması’ndan temin edinilebilir.

Gizem Şimşek Kaya

İstanbul doğumludur. Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olan Şimşek, yüksek lisansını İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Anabilim dalında ve doktorasını Marmara Üniversitesi Radyo-TV, Sinema Anabilim dalında “Sinemada Korku Ve Din: 2000 Sonrası Amerikan Ve Türk Filmlerinde Cin Unsurunun Çözümlemesi (Eleştirel Kuram Ve Göstergebilimsel Metodoloji Çerçevesinde)” adlı teziyle tamamlamıştır. Sinemada eleştirel kuram ve inançlar, Türk korku sineması, sinema ve halkbilim üzerine çalışmalar yapmakta olup bu konular üzerine birçok ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır.

Yazar, kendisi gibi yazar olan eşi Alper Kaya ve beş kedileri ile birlikte İstanbul’da yaşamaktadır.

Kitapları

Sinemada Korku ve Din, Pales Yayınları, 2016

Türk Korku Sineması Kronolojisi (1914-2015), Pales Yayınları, 2017

Benzer Yazılar

Yorum Yazın