Anasayfa 1950'ler Where Danger Lives (1950)

Where Danger Lives (1950)John Farrow’un yönetmenliğini yaptığı Where Danger Lives (Tehlikeye Doğru, 1950) adlı kara filmde Robert Mitchum ve Faith Domergue başrolü paylaşırken Claude Rains ve Maureen O’Sullivan da kadroda yer alan diğer isimler arasında.

Doktor Jeff Cameron’ın çalıştığı hastaneye intihar teşebbüsünde bulunmuş Margo adında gizemli bir kadın gelir. Bir süre sonra Jeff, Margo ile imkansız bir ilişki yaşamaya başlar. Çünkü Margo’nun babası Lannington bu ilişkiye karşı çıkmaktadır. Bu gizli saklı gidişata dur demek isteyen Jeff, Bay Lannington ile konuşmak için evine gider. Fakat konuştuktan sonra Margo’nun gizlediği bir detay ortaya çıkar; Bay Lannington, Margo’nun babası değil kocasıdır. Jeff ile aralarında bir münakaşa yaşanır. Bay Lannington ölür, Jeff ise başından yaralanır. Bilinci tam yerinde olmayan Jeff ve Margo Meksika sınırını aşmak için yola koyulurlar.

Where Danger Lives filmi, yaşlı kocasından kurtulup parasını da alarak genç sevgilisiyle yeni bir hayat kurmak isteyen ölümcül kadın filmlerinden biraz daha farklı bir yol izliyor. Özellikle 1950’lerden sonra kara filmlerde sıklıkla gördüğümüz ruh sağlığı bozuk insanlar karakter olarak seçilmiş. Margo ve Bay Lannington’da bu durum kolayca görülebiliyor. En aklı başında karakter olan Jeff ise başından aldığı darbe sonucunda pek düzgün kararlar veremiyor. Zihninde cinayet öncesi konuşulan diyaloglar dönüp duruyor, sanrılar görüyor ve hafızası olayları zor toparlıyor.

Robert Mitchum, Faith Domergue, Claude Rains - Where Danger Lives (1950)

 

Kara filmlerin kült oyuncusu  Robert Mitchum, kısa ama etkileyici rolüyle karakter oyuncusu Claude Rains, sade ve ürkütücü oyunculuğuyla Faith Domergue filmde dikkat çekiyor. Filmin yönetmenliğini yapan John Farrow’un çektiği diğer bir kara film olan The Big Clock (1948) filmine de göz atabilirsiniz.

Robert Mitchum - Where Danger Lives (1950)

Where Danger Lives, bir kara film olarak gerilim dozu yüksek, küçük sürprizler içeren biraz göz ardı edilmiş bir film. Kara film severlerin izlemesi gerektiği filmlerden…

Where Danger Lives (1950)KÜNYE / IMDB: 6,8

Yönetmen: John Farrow

Senaryo: Charles Bennett, Leo Rosten

Oyuncular: Robert Mitchum (Jeff Cameron), Faith Domergue (Margo Lannington), Claude Rains (Frederick Lannington), Maureen O’Sullivan (Julie Dawn)

Müzik: Roy Webb

Görüntü Yönetmeni: Nicholas Musuraca

Kurgu: Eda Warren

Ülke: ABD

Where Danger Lives (1950) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın