Anasayfa 1990'lar The Hot Spot (1990)
Don Johnson, Virginia Madsen - The Hot Spot (1990)

The Hot Spot (1990)Daha çok oyuncu olarak tanıdığımız Dennis Hopper’ın çektiği The Hot Spot (1990) adlı yeni kara film, Charles Williams’in “Hell Hath No Fury” adlı romanından uyarlandı. Filmin kadrosunda Don Johnson, Virginia Madsen, Jennifer Connelly gibi oyuncular yer alıyor.

Harry Madox, bilinmeyen yolculuğuna küçük bir Texas kasabasında mola verir. Bu molanın sebebi de Gloria Harper adlı muhasebeci bir genç kızdır. Harry, Gloria’nın çalıştığı ikinci el araba mağazasında işe girer. Patronun karısı Dolly Harshaw ile tanıştıktan sonra ise Gloria ve Dolly arasında gidip gelir. Bu gelgitler arasında da Harry kendini garantiye almak için kasabanın bankasını soyar ve sonrasında işler iyice karışır.

“Bu hayatta, istediğini elde etmek zorundasın. Bir kenarda bekleyip başka birinin önüne getirmesini bekleyemezsin.” hayat felsefesini güden Harry, ilk önce Texas’ta kendine araba satıcılığı işini bulur. Bu işle bir taşla iki kuş vurur. Çünkü masumiyetiyle büyüleyen Gloria ile aynı işyerine girmiştir. Patronun karısı Dolly ile tanıştıktan sonra da Gloria’ya aşık olmasına rağmen kendine hakim olamayarak Dolly ile de işi pişirir. Bu iki ilişki arasında bir banka soygunu yapmaktan da geri kalmaz. Böylece Harry ne kadar geçmişinden söz etmeyi pek sevmese de profesyonelliğiyle önceden de bu tarz kirli işlerin içinde sıkça yer aldığını anlarız. Her anti kahraman gibi aşk ve para konusunda ne kadar kirlenmiş ise insanlık açısından da o kadar temizdir. Yok yere adam öldürmez, sır tutmayı bilir.

Don Johnson, Jennifer Connelly - The Hot Spot (1990)

Dolly ise tam bir ölümcül kadındır. Hem evlidir, hem de gözü dışarıdadır. Onu diğer ölümcül kadınlardan ayıran tek unsur ise asalettir. Ne kadar fettan ve çılgın olsa da, küçük bir kasabada yaşamasında mıdır bilinmez asaletten yoksundur. Dolly, hiçbir zaman Gloria’nın ne masumiyetiyle ne de gençliğiyle aşık atabilecek kadın değildir. Ama Gloria’da her istediğini elde etme açısından Dolly ile yarışamaz. Dolly, ya zirvede olur ya da en dipte, ama Gloria geçmişi ne kadar sırlarla dolu olsa da her zaman standart bir hayata mahkumdur.

Jennifer Connelly, Virginia Madsen - The Hot Spot (1990)

The Hot Spot, birkaç yeni kara filmde olabilecek bütün unsurları tek filmin potasında eritmeye çalışan bir film. Anti kahraman Harry, ölümcül kadın Dolly ve hazzetmediği kocası George, şantajcı Frank, Dolly ve Harry arasındaki cinsellik çekim, Harry’nin bilinmeyen geçmişi, banka soygunu, sırlar, sırlar, sırlar… Türün bütün klişelerini barındırmasına rağmen sürpriz finaliyle bir yandan şaşırtırken öte yandan da ağızda tuhaf bir tat bırakıyor.

The Hot Spot (1990)KÜNYE / IMDB: 6,4

Yönetmen: Dennis Hopper

Senaryo: Charles Williams, Nona Tyson

Oyuncular: Don Johnson (Harry Madox), Virginia Madsen (Dolly Harshaw), Jennifer Connelly (Gloria Harper), William Sadler (Frank Sutton), Jerry Hardin (George Harshaw), Charles Martin Smith (Lon Gulick)

Müzik: Jack Nitzsche

Görüntü Yönetmeni: Ueli Steiger

Kurgu: Wende Phifer Mate

Ülke: ABD

The Hot Spot (1990) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın