Anasayfa 1990'lar Copycat (1995)
Sigourney Weaver - Copycat (1995)

Copycat (1995)Jon Amiel’ın yönetmenliğini yaptığı Copycat (Kopya Cinayetler, 1995) adlı yeni kara filmde Sigourney Weaver, Holly Hunter, Dermot Mulroney, Will Patton gibi oyuncular yer alıyor.

Seri katiller üzerine araştırmalar yapan Helen Hudson, verdiği bir konferans sonunda tuvalete gider ve orada seri katil Daryll Lee Cullum onu öldürmeye çalışır. Helen kıl payı canını kurtarır ama psikolojisi bozulur ve kendini evine kapatır. Yaşadığı travmadan dolayı agorafobi (açık alan korkusu) hastası olur. Aradan on üç ay geçer ve bir seri katil ortaya çıkar. Kurbanları üzerinde aynı ritüelleri tekrar etmediği için diğer seri katillere benzememektedir. Ama bir yandan da çok benzemektedir. Çünkü eski seri katillerin kurbanlarını öldürme şekillerinin aynısını yaparak cinayetler işlemektedir. Bu da polisin işinin zorlaştırır. Dedektif Monahan, bu zorlu süreçte Helen’ın uzmanlığından faydalanmak ister. Ama yine de katili bulabilmek çok zor olacaktır.

Holly Hunter - Copycat (1995)

Copycat filmi diğer seri katil filmlerinden biraz farklı bir seyir izliyor. Çünkü katil ile alakalı ipuçlarını toplayabilmek daha zor ve bu da filmin gerilim dozunun artmasını sağlıyor. Ayrıca filmdeki iki önemli karakterin kadınlardan seçilmesi ve bu oyuncuların da Sigourney Weaver ve Holly Hunter gibi karizmatik isimler olması da filmin çıtasını yükseltiyor. Gayet feminist bir söylemi olan bu filmin yeni kara filmler arasında farklı bir yerinin olduğunu söyleyebiliriz.

Copycat (1995)KÜNYE / IMDB: 6,6

Yönetmen: Jon Amiel

Senaryo: Ann Biderman, David Madsen

Oyuncular: Sigourney Weaver (Helen Hudson), Holly Hunter (MJ Monahan), Dermot Mulroney (Reuben Goetz), William McNamara (Peter Foley), Harry Connick Jr. (Daryll Lee Cullum), Will Patton (Nicoletti)

Müzik: Christopher Young

Görüntü Yönetmeni: László Kovács

Kurgu: Jim Clark, Alan Heim

Ülke: ABD

Benzer Yazılar

Yorum Yazın