Anasayfa 2000'ler The Gentlemen (2019) – Film Eleştirisi
The Gentlemen (2019) - Matthew McConaughey, Michelle Dockery

The Gentlemen (2019) AfişSon yıllarda biraz düşüş yaşayan Guy Ritchie, çıkış yapmasını sağlayan suç türüne dönüş yapıyor. İş adamı görünümlü, elit gangsterlerin kaosa sürüklenmesini anlatan The Gentlemen (2019), yönetmenden beklediğimiz hız ve kargaşayı izleyiciye sunarken zengin oyuncu kadrosuyla türün sevenlerine keyifli dakikalar vaat ediyor.

Suç dünyasından sıyrılıp eşiyle beraber temiz bir hayat sürmeye karar veren ama bataklığa saplanmışçasına çırpındıkça daha çok batan Mickey Pearson (Matthew McConaughey) filmin ana karakteri. Fakat genel olarak olayların seyrini her şeyi gören şantajcı dedektif Fletcher (Hugh Grant)’ın gözünden takip ediyoruz. The Gentlemen, aynı filmin ismi gibi kibar gangsterlere ev sahipliği yapıyor. Fakat türün sevenlerinin dikkatini çekebilmek adına Fletcher, anlattıklarının arasına abartılı hikayeler ekleyerek daha fazla şiddet içerikliymiş gibi olayları aktarması, filme ayrı bir heyecan katarken Guy Ritchie’nin dolambaçlı hikayesini eğlenceli kılmayı başarıyor. Fakat finale ulaştığımızda gözümüze sokulan Miramax (filmin yapım şirketi) ile Fletcher’ın bu muzipliğinin bir sebebe bağlanmaya çalışılması açıkçası çok yavan bir tat bırakıyor. Miramax’ın kendini gösterme çabası ise araya monte edilmiş bir sanal reklam izlenimi veriyor.

The Gentlemen (2019) - Hugh Grant

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana, 1998) ve Snatch (Kapışma, 2000) filmleriyle sokak çetelerine odaklanılırken The Gentlemen ile sınıf atlamış veya doğuştan şanslıların mekanlarına konuk oluyoruz. Fletcher ve Ray arasında geçen diyaloglar ile yaşananlar özetlenirken eski bir İngiliz evi yerine lüks bir villada pahalı içkilerini yudumladıkları nezih bir ortam bize eşlik ediyor. Guy Ritchie’nin eski filmlerini hatırlatan karakterler ise Koç (Colin Farrell) ve çetesi olduğunu söyleyebiliriz. Sokak kültürü ile içli dışlı olan ve centilmenlerin arasına dahilmiş gibi bir his uyandırmayan bu çete ise hatalarını telafi ederken sıra dışı yöntemler kullanmalarına rağmen beyefendilerin arasında yer almayı başarıyorlar. Kendilerine has ekose eşofmanlarıyla da her daim şık olan öteki karakterler arasından sıyrılıyorlar.

The Gentlemen (2019) - Colin Farrell, Charlie Hunnam

Kara komedilerden, birbirine pamuk ipliğiyle bağlı olan ve tam bir keşmekeşe dönen suç hikayelerinden hoşlananların keyif alacağı The Gentlemen, türe yenilik katmıyor ama hakkını veriyor.

The Gentlemen (2019) PosterKÜNYE / IMDB: 7,9

Yönetmen: Guy Ritchie

Senaryo: Ivan Atkinson, Marn Davies, Guy Ritchie

Oyuncular: Matthew McConaughey (Mickey Pearson), Charlie Hunnam (Ray), Michelle Dockery (Rosalind Pearson), Jeremy Strong (Matthew), Colin Farrell (Koç), Henry Golding (Kuru Göz), Hugh Grant (Fletcher), Tom Wu (Lord George), Eliot Sumner (Laura Pressfield)

Müzik: Christopher Benstead

Görüntü Yönetmeni: Alan Stewart

Kurgu: James Herbert

Ülke: ABD

Benzer Yazılar

2 Yorumlar

zeki bozkurt 26 Ağustos 2020 - 19:34

bu film yeniden çevrim değil mi?

Reply
Müge İbrikçi Baran 26 Ağustos 2020 - 23:59

Orijinal senaryo, yeniden çevrim değil.

Reply

Yorum Yazın