Anasayfa HaberDizi Haberleri Neil Gaiman ve Akiva Goldsman’ın Uyarlayacağı ‘Gormenghast’ Kanalını Buldu
Neil Gaiman ve Akiva Goldsman’ın Uyarlayacağı ‘Gormenghast’ Kanalını Buldu

Neil Gaiman ve Akiva Goldsman’ın Uyarlayacağı ‘Gormenghast’ Kanalını Buldu

Egemen Tokatlıoğlu

Neil Gaiman ve Akiva Goldsman, Mervyn Peake’in “Gormenghast” roman serisini televizyona uyarlamak için kolları sıvamışlardı. Son gelen haberlere göre ise uyarlama televizyon ekranlarındaki yuvasını da bulmuş durumda.

Deadline’ın haberine göre Gormenghast’ın televizyon uyarlaması Showtime ekranlarında yayınlanacak. Neil Gaiman, “Gormenghast”’ı yeniden  televizyona uyarlamak için Oscar ödüllü senarist Akiva Goldsman ve “Doctor Who”, “Being Human” gibi dizilerin senaristi Toby Whithouse ile güçlerini birleştirmiş durumda.

Neil Gaiman ve Akiva Goldsman’ın Uyarlayacağı ‘Gormenghast’ Kanalını Buldu

Geiman, Deadline’a proje ile ilgili olarak, “Gormenghast’ı insanlara aktarabilmenin keyfi ve heyecanı kelimelerle ifade edilemez. Peake ilk kitabı kaleme aldığından beri pek çok kişi film adaptasyonu için girişimde bulundu. Hatta bir kez BBC’de bu denendi ancak fikirleri ekrana yansıtmakta pek çok güçlük yaşandı. Şimdi elimizdeki imkânlarla daha önce mümkün olmayanı ekrana taşımaya hazırlanıyoruz.” dedi. Peake’in “Gormenghast” romanlarının ilk kitabı 2000 senesinde BBC ekranları için uyarlanmıştı.

Fantastik bir dünyanın kapılarını aralayan “Gormenghast” devasa büyüklükteki Gormenghast Şatosu, Kont Titus ve beraberindeki pek çok karakterin başından geçen olayları anlatıyor.

Kaynak

Benzer Yazılar

Yorum Yazın