Anasayfa HaberDizi Haberleri Hellraiser Televizyon Dizisi Geliyor
Hellraiser Televizyon Dizisi Geliyor

Hellraiser Televizyon Dizisi Geliyor

Egemen Tokatlıoğlu

Clive Barker’in 1987 yapımı korku türündeki kült yapımı Hellraiser şimdi de televizyona uyarlanmaya hazırlanıyor. 2017 yılına kadar toplamda 10 tane devam filmi çekilen Hellraiser’ın son günlerde David S. Goyer arkasında olduğu bir yeniden çevrimi gündemdeydi. Ancak gelen son haberlere göre Child’s Play gibi Hellraiser da televizyon ekranlarında kendi serisine kavuşmak üzere.

Hellraiser’ın televizyon dizi uyarlamasının arkasında ise oldukça güçlü isimler mevcut. Bunlardan bir tanesi Stephen King’in beyaz perdede büyük beğeni toplayan yeni IT uyarlamasının yapımcı koltuğunda oturan Roy Lee. Bir diğer isim ise başarılı yönetmen Steven Spielberg’in geçen yıl vizyonda büyük başarı yakalayan Ready Player One’ın yapımcılarından Dan Farah.

Hellraiser Televizyon Dizisi Geliyor

Televizyon dizisi tıpkı orijinal filmde olduğu gibi yine Clive Barker’ın The Hellbound Heart romanını temel kaynak alacak. Film bir antoloji dizisi olabileceği gibi klasik ana hikâye üzerinden ilerleyen bir yapım da olabilir. Yapımcılar filmin haklarını aldıktan sonra senaryo yazarı ve diziyi yayınlayacak bir platform arayışına girmiş durumdalar.

1987 yapımı orijinal Hellraiser’ın konusu ise gizemli bir kutunun etrafında gelişiyordu. Frank adlı bir adam Fas’tan satın aldığı gizemli bir kutu aracılığı ile cehenneme giden bir boyuta kapı açar. Bu farklı boyuttan gelen Cenobites adlı varlıklar Frank’in zaaflarını kullanarak ona inanılmaz acılar çektirmekle beraber onu kendilerine bağımlı hale getirirler. Frank’in öldüğünü düşünen kardeşi ve karısı Frank’in evine taşındıklarında ise kendilerini bu farklı boyuttan gelen varlıklarla bir mücadele içinde bulurlar.

Kaynak

Benzer Yazılar

Yorum Yazın