Anasayfa Belgesel The Exorcist Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Bu Belgeselde
The Exorcist Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Bu Belgeselde

The Exorcist Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Bu Belgeselde

Egemen Tokatlıoğlu

Sundance Film Festivali’nde Ridley Scott’ın korku/bilim kurgu kültü Alien için çektiği Memory: The Origins of Alien adlı belgesel ile seyirci karşısına çıkan Alexandre O. Philippe’den bir başka kült korku filmi 1973 yapımı “The Exorcist”in belgeseli geliyor. Philippe yaptığı açıklamada belgeselin çekimlerine başladıklarını ve bizzat filmin senarist/yönetmeni William Friedkin ile çalıştıklarını dile getirdi.

Philippe, “Neredeyse bir yıldır orijinal filmin yönetmeni William Friedkin ile birlikte proje üstünde çalışıyoruz. İlk düşüncemiz belgeselde Hitchcock/Truffaut benzeri bir röportaj serisi kullanmaktı. Ben ise Friedkin’e benim tek istediğim seninle günlerce oturup The Exorcist yapım sürecine dair bir film yapımcısı olarak açıkça her şeyi konuşmak dedim. Toplamda dört günü kapsayan bir röportaj yaptık. Ve tahmin edeceğiniz gibi oldukça derinlere indik.” dedi.

Linda Blair, William Friedkin - The Exorcist (1973)

Philippe, Friedkin ile yaptığı söyleşide özel efektler ya da kullanılan yöntemlerden ziyade sanata, müziğe, operaya dair konuştuklarını belirtirken ayrıca Citizen Kane’den 2001 ve The Third Man’e kadar pek çok film hakkında sohbet ettiklerini dile getirdi. Ayrıca Friedkin’in The Exorcist yapım sürecine dair oldukça samimi açıklamalarda bulunduğunu da ekledi.

Belgeselin tamamlanma sürecinde olduğu bilinse de ne zaman görücüye çıkacağı ise tam olarak netlik kazanmadı.

Kaynak

Benzer Yazılar

Yorum Yazın