Anasayfa Kitap-DergiDergi Alacakaranlık Dergisi Ekim Sayısı Bayilerde
Alacakaranlık Dergi Sayı 19 - Halloween

Alacakaranlık Dergisi Ekim Sayısı Bayilerde

Karanlık Sinema

Korku sineması konseptine özel, ülkemizdeki tek dergi olan Alacakaranlık Dergi, 19. sayısı olan Ekim sayısıyla raflardaki yerini aldı!

Alacakaranlık’ın 19. Sayısının kapakları, ekim ayının ruhuna girerek; bu ay ülkemizde de vizyona girecek yeni Halloween filmine adanıyor.

Ön kapakta Amerikalı vektörel grafik sanatçısı Dan Schlitzkus tarafından iskambil kâğıdı gibi tasarlanan bir Halloween çizimi yer alıyor. Sanatçının diğer işleri için bakabilirsiniz.

Arka kapakta ise Çağla Kolatan’ın eski Halloween filmlerine ait imajları birleştirdiği sulu boya çalışması yer alıyor. Sanatçının diğer işleri için bakabilirsiniz.

31 Ekim 2018’de Karga Bar’da Audioban iş birliği ile düzenlediğimiz Halloween partisinin detayları için tıklayınız.

Alacakaranlık Ekim 2018 sayısında Anıl Koç, “Cadılar Bayramı Korku Sinemasına Nasıl Eklemlendi?” yazısıyla; cadılar bayramının endüstriyelleşerek sinemaya dahil oluş sürecini ele alıyor. Ege Sorkun, “The Night Eats The World: İçeride Kalmak Çözüm Mü?” yazısında, The Night Eats The World filminin üzerinden içeride olma kavramını ele alıyor. Deniz Cansever, “Evin Kızı Yok: A Quiet Place” yazısında, tüm dünyada ses getiren Sessiz Bir Yer filmini mercek altın alıyor. “Korku Sinemasında Süregelen Kadın Temsiliyetleri” yazı dizisinde Hazal Bayar bu sefer okunu tecavüz-intikam filmine çevirerek, bu türün tartışmalı serisi “I Spit On Your Grave”i masaya yatırıyor. Kaya Özkaracalar, “Jesus Franco’nun Dişi Vampir Filmi: Bilsem ki Öleceğim, Yine Seni Seveceğim!” yazısında; La comtesse aux seins nus filminin izini sürüyor.

Bu ay da koleksiyoner röportajları serisi; analog sinema sistemlerini ve değişik formatlarda filmleri biriktiren Serdar Çetinkaya ile devam ediyor. Sertaç Koyuncu, korku sinemasının müzik ile ilişkisini irdelediği yazı dizisine; “Öbür Dünyadan Melodiler: The Sixth Sense & The Others” yazısıyla devam ediyor. Burak Bayülgen, “Kodlanmış Spiritüalizm ve ‘Hayalete Dönüş’ Kavramı” yazısında; Goldstein’ın kavramının Mitchell’in “resme dönüş” kavramına nasıl bir eklenti yaptığına, Grave Encounters ve Her Cry: Llorona Investigation filmleri üzerinden yaklaşıyor. Yasemin Akman, “Gotik Olmayan Bir Vampir Filmi: Near Dark” yazısında filmin nasıl kendi evrenini ve vampir kodlarını yarattığını anlatıyor. Gizem Şimşek Kaya, “Siz Bizim Zombileştirebildiklerimizden Misiniz?” yazısında Türk zombi filmlerini konu alıyor.

D&R, Remzi Kitabevi, Migros, Nezih Kitabevi, Dost Kitabevi, Mephisto Kitabevi (Beşiktaş, Kadıköy, Taksim), Rüzgâr Kitabevi (Edirne), Gerekli Şeyler (Kadıköy), Kırmızı Kedi Yayınevi (Tünel, Beşiktaş), TveK Kitap Kırtasiye Mağazaları ve Dreamers Figure’den (Kadıköy) temin edebilirsiniz.

Kaynak: Basın Bülteni

Benzer Yazılar

Yorum Yazın