Anasayfa 2000'ler Game Night (2018) – Film Eleştirisi
Rachel McAdams, Kyle Chandler, Jason Bateman - Game Night (2018)

Game Night (2018) – Film Eleştirisi

Müge İbrikçi Baran

Game Night (Oyun Gecesi, 2018)Vacation (Tatil Zamanı, 2015) adlı komedi filmiyle beraber ilk uzun metraj yönetmenliğini gerçekleştiren John Francis Daley ve Jonathan M. Goldstein, bu sefer kara komedi türünde bir filme imza atıyorlar. Temponun hiç düşmediği, absürt detaylarla süslü, gayet eğlenceli bir yapım olan Game Night (Oyun Gecesi, 2018), türünün hakkını veriyor.

Adeta David Fincher’ın The Game (Oyun, 1997) filminin parodisi gibi bir izlenim bırakan film, arapsaçına dönen bir olay örgüsüyle beraber işin içine adam kaçırma, mafya gibi suç öğelerini katarak komediyi, suç ve gerilim türleriyle harmanlıyor. Çocukların en büyük hırsının oyunlarda kazanmak olduğu mantığını, yetişkinler üzerinden işleyen film, aile ve arkadaşlık kavramlarını da inceden hicvediyor.

Rekabeti hayatının anlamı haline getiren Max’in eşi Annie de kendisi gibi oyun meraklısıdır. Arkadaşlarıyla beraber her hafta oyun geceleri düzenlerler. Uzun zamandır görmediği ve pek de hazzetmediği ağabeyi Brooks, kardeşini ve onun arkadaşlarını kendi düzenlediği oyun gecesine davet eder. Profesyonel bir şirketle anlaşan Brooks, oyun sırasında mafya tarafından kaçırılınca Max ve arkadaşları onu kurtarmak için tehlikeli bir gece geçirmek zorunda kalacaktır.

 Rachel McAdams, Jason Bateman, Sharon Horgan, Billy Magnussen, Lamorne Morris, Kylie Bunbury - Game Night (2018)

Game Night, aslında ağabey kardeş rekabeti ve ebeveyn olma sorumluluğu gibi kavramları işleyerek standart bir Amerikan aile komedisi olabilecek potansiyele sahip. Ama kalıpların dışına çıkarak derdini farklı bir yolla anlatmayı seçiyor. Büyümeyi başaramamış insanları, sıradan sorunlarının arasından çekip karanlık bir dünyaya atıyor. İzledikleri filmler veya oynadıkları oyunlardan ilham alarak başlarına gelen beladan kurtulmaya çalışırken tökezleseler de herkes bu maceradan kendince bir ders çıkarıyor.

Filmde bolca kullanılan ters köşeyi, izleyiciyi etkilemek yerine komedi unsuruna dönüştürmek mantıklı bir tercih olmuş. Suç dünyasından bihaber ve biraz da beceriksiz karakterleri çok iyi kurgulanmış bir oyun yerine kusurlu bir senaryonun içine konumlandırınca komedi unsuru daha çok ön plana çıkıyor. Absürtlüğünden ödün vermemesi ve sinefil referanslarına başvurması, yakın dönem kara komedilerin arasından sıyrılmasını sağlıyor.

Jesse Plemons, Michael C. Hall - Game Night (2018)

Game Night, komedi türü ön plana çıkan, dinamik ve takıntılı karakterleri ile gayet eğlenceli bir yapım. Ana kadroyu oluşturan oyuncuların haricinde, filme gerilim katan psikopat polis rolünü canlandıran Jesse Plemons parlarken, finalde küçük bir rolü olan Michael C. Hall’de sürpriz yapıyor.

Game Night (2018)KÜNYE / IMDB: 7,0

Yönetmen: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein

Senaryo: Mark Perez

Oyuncular: Jason Bateman (Max), Rachel McAdams (Annie), Kyle Chandler (Brooks), Sharon Horgan (Sarah), Billy Magnussen (Ryan), Lamorne Morris (Kevin), Kylie Bunbury (Michelle), Jesse Plemons (Gary), Michael C. Hall  (Bulgar), Camille Chen (Doktor Chin)

Müzik: Cliff Martinez

Görüntü Yönetmeni: Barry Peterson

Kurgu: David Egan, Jamie Gross , Gregory Plotkin

Ülke: ABD

Game Night (2018) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın