Anasayfa 2000'ler Most Beautiful Island (2017)
Ana Asensio - Most Beautiful Island (2017)

Most Beautiful Island (2017)Oyuncu Ana Asensio’nun ilk yönetmenlik denemesi olan Most Beautiful Island (En Güzel Ada, 2017), dram ile başlayıp psikolojik-gerilime doğru evrilen bağımsız bir yapım. İspanya’dan sorunlarından kaçmak için ayrılan Luciana, Amerika’da göçmen olarak ayakta kalmaya çalışmaktadır. Günübirlik işler ile çoğu masrafını gideremeyen Luciana’nın karşısına reddedemeyeceği bir fırsat çıkar; bir gece için 2000 dolar. Ondan beklenen ise meçhul bir partide siyah bir elbise giymesidir. Teklif ne kadar cazip olsa da hiçbir şey umduğu gibi gitmeyecek ve gece giderek tehlikeli ve gizemli bir hal alacaktır.

Filmin ilk yarısı Luciana’nın hayat mücadelesine odaklanıyor. Ekmeğinin peşinde oradan oraya koşuşturmasını izliyoruz. Çocuğunu kaybettiği için İspanya’daki anılarından uzaklaşarak Amerika’ya gelmesine rağmen yine de geçmiş peşini bırakmaz. Çocuğuna olan özlemini ve pişmanlığını bastıramayıp zaman zaman histerik krizler geçirir. Herhalde filmin en güzel sahnesi, çocuğundan kalan eşyaları poşette saklayıp ara sıra açıp koklayarak hasret gidermeye çalışmasıydı. İkinci yarıda ise gerilim ön plana çıkıyor. Luciana ona verilen adrese geldiğinde hakkında pek de bilgi edinemediği işin iç yüzü yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar.

Bu kısımdan sonrası filmin sürprizini kaçıracağı için fazla detay vermek istemiyorum. Ama final sekansı etkileyici olmasına rağmen ulaştığımız sonun pek de şok edici olmadığını söyleyebilirim. Çünkü naif bir son, bu tarz filmlerde izleyici pek de tatmin etmez ve senaryoyu da kendisinin yazdığını düşündüğümüzde yönetmenin ilk filminde biraz iyimser davrandığını düşünüyorum. Çünkü izleyicinin bu olaydan ders alıp biraz da katarsis olabilmesi için daha vurucu ve can yakan bir final gerekirdi. Fakat yine de hakkını yememek lazım. Film boyunca anlatılan, yabancı bir ülkede yaşamanın zorluklarını ve ayrımcılığı, gerilimli final sahnesine dahi taşıyabilmesi, diyalogların içine yedirmesi etkileyici olmuş.

Ana Asensio - Most Beautiful Island (2017)

Küçük insanların başlarına gelen büyük olayları işleyen bir yapım olan Most Beautiful Island, !f İstanbul’un “Oyun” bölümüne yakışan bir film. Asensio’nun biraz daha geliştirmesi gerektiği sade dili, vurucu olmasa da merak uyandırmayı başarıyor.

Most Beautiful Island (2017)

KÜNYE / IMDB: 5,6

Yönetmen ve Senaryo: Ana Asensio

Oyuncular: Ana Asensio (Luciana), Natasha Romanova (Olga), Caprice Benedetti (Vanessa), Larry Fessenden (Rudy), Nicholas Tucci (Niko)

Müzik: Jeffery Alan Jones

Görüntü Yönetmeni: Noah Greenberg

Kurgu: Carl Ambrose, Francisco Bello

Ülke: ABD

Most Beautiful Island (2017) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın