Anasayfa 2000'ler Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) – Film Eleştirisi
Frances McDormand - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) – Film Eleştirisi

Müge İbrikçi Baran

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri, 2017)Yönetmen Martin McDonagh, In Bruges (2008) ve Seven Psychopaths (2012) filmlerinden sonra yine bir kara komedi ile izleyici karşısına çıkıyor. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri, 2017), özlenen Coen kardeşler tadını yakalayabileceğiniz bir film. Bunda senaryo ve karakterlerin yanı sıra Coen filmlerinin müziklerini yapan Carter Burwell’ın da etkisi yadsınamaz. İçerisine bir de Olive Kitteridge ayarında bir karakteri canlandıran Frances McDormand ve arıza rollerin adamı Sam Rockwell girince yılın sağlam yapımlarından biri ortaya çıkıyor.

Mildred Hayes’ın 7 ay önce tecavüze uğrayıp öldürülen kızı Angela’nın katili hala bulunamamıştır. Artık polislerin dava üzerinde uğraşmadıkları da bellidir. Mildred’ın aklına dikkatleri tekrardan olayın üzerine çekebilmek için bir fikir gelir. Yıllardır hiç kiralanmamış, yolunu kaybedenlerin haricinde pek kimsenin geçmediği yol kenarındaki üç reklam panosunu kiralar. Billboardlarda hem cinayetin hem de şerifinin bahsi geçince kasaba bir anda çalkalanmaya başlar. Mildred sesini duyurmayı başarır ama bu sert çıkışı kimsenin hoşuna gitmeyecektir.

Woody Harrelson, Frances McDormand - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Film, evladını kaybetmiş bir annenin herkesi karşısına alarak adaletin yerini bulması için verdiği savaşı anlatıyor. Dramatik bir konusu olan yapım, arızalı anti kahramanları ile eğlenceli olmayı başarıyor. Küçük yerleşim yerleri çoğunlukla samimi ve neşeli halkıyla zihnimizde canlanır. Herkes birbirinin acılarını da sevinçlerini de paylaşır, en kötü zamanlarında kenetlenirler. Ama filmin hikayesi tam tersini işliyor. İnsanlar sürü psikolojisiyle hareket ettiğinden Mildred, tek başına mücadele etmek zorunda kalır. Eski kocası ile oğlu dahil olmak üzere herkes onun karşısına geçer. Yalnızlaştıkça öfkesi de artar ve yaptığı hamleler gittikçe sertleşir, acımasızlaşır. Çünkü sessiz kalarak ve topluma uyum sağlayarak adaletin gelip onu bulmayacağının farkındadır.

Sam Rockwell - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Sert mizaçlı, açık sözlü Mildred ve şiddete eğilimi olduğu kadar annesine de düşkün olan polis memuru Dixon, komedi açısından başı çekiyor. Aslında dik duruşunun altında hüzünlü bir anne barındıran Mildred ve suçladığı Şerif Bill Willoughby ise filmin dramatik kısmını dolduruyor. Frances McDormand, Mildred karakteriyle iki türü, tek karakterde kaynaştırmayı başarıyor. Aslında filmdeki bütün karakterlerin komik olduğu kadar hüzünlü bir tarafı ve kanayan yaraları var. Martin McDonagh, bu iki zıt türü harmanlayarak izleyiciye iyi bir kara mizah örneği sunuyor.

Toronto Film Festivali’nde “Halkın Seçimi” ödülünü alan “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, yılın iddialı yapımlarından. Kara komedi severleri fazlasıyla memnun edecek olan film, 16. Filmekimi’nde gösterildi ve ülkemizde vizyona gireceği tarih ise 2 Şubat.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)KÜNYE / IMDB: 8,2

Yönetmen ve Senarist: Martin McDonagh

Oyuncular: Frances McDormand (Mildred Hayes), Sam Rockwell (Jason Dixon), Woody Harrelson (Şerif Bill Willoughby), John Hawkes (Charlie), Lucas Hedges (Robbie Hayes), Peter Dinklage (James), Samara Weaving (Penelope), Caleb Landry Jones (Red), Kathryn Newton (Angela)

Müzik: Carter Burwell

Görüntü Yönetmeni: Ben Davis

Kurgu: Jon Gregory

Ülke: İngiltere, ABD

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın