Anasayfa 1980'ler Shocker (1989)
Shocker (1989)

Shocker (1989)Wes Craven‘ın hem yönetmenliğini yaptığı hem de senaryosunu yazdığı Shocker (Şok,1989) adlı korku filminde Peter Berg, Mitch Pileggi, Michael Murphy, Camille Cooper gibi oyuncular yer alıyor.

Halka korku salan bir katil insanları öldürmektedir ve bir türlü yakalanamaz. Bir gün okulun futbol yıldızı Jonathan Parker, rüyasında ailesinin öldürüldüğünü görür. Uyandığında rüyası gerçek olur. Bu katili araştıran da babasıdır ve Jonathan, babasına rüyasında katili gördüğünü söylese de onu pek de inandıramaz. Ama yine de Jonathan’ın söylediği yere giderler ve katil polisleri öldürüp kaçmayı başarır. Katil kaçarken bir yandan da insanları öldürmeye devam eder ve katilin asıl istediği Jonathan’a zarar vermektir.

Jonathan’ın katili rüyasında görmesi futbol oynarken kafasını direğe çarpıp bayılmasından sonra gerçekleşiyor. Bu şoktan sonra katil Horace Pinker ile arasında tuhaf bir bağ oluşuyor. Aslında Jonathan, katille arasındaki bağı bu şokun etkisiyle istemsizce hatırlıyor.

Peter Berg - Shocker (1989)

Shocker filmi 80’lerin ruhuna yakışan bir film olmuş. Ama filmin içine çok fazla detay doldurulduğu için bir yerden sonra biraz sıkıyor. Özellikle ruhun sık sık beden değiştirmesi de baştan keyifli olsa da sonrasında pek de bir esprisi kalmıyor. 109 dakikalık film süresince seyirci oradan oraya sürükleniyor ve bir yerden sonra absürtlüğün dozu kaçıyor. Ayrıca filmin efektlerinin dönemine göre bayağı kötü olduğunu da belirtmek gerekir.

Shocker (1989)

Filmin iyi taraflarına gelirsek; katili canlandıran Mitch Pileggi’ye karakter tam oturmuş. İri yarı bu adam, gerçekten insanın kabuslar haricinde görmek istemeyeceği bir psikopatı gayet güzel canlandırmış. Wes Craven’ın çocuklarına (Jessica Craven, Jonathan Craven) ve kendine küçük roller vererek karşımıza çıkması da hoş bir detay olmuş. Filmin kahramanı Jonathan’ı canlandıran toy genç Peter Berg ise artık oyunculuktan çok gişe filmleri çeken bir yönetmen olarak karşımıza çıkıyor. Küçük bir rol canlandıran Ted Raimi’nin de yönetmen Sam Raimi’nin oyuncu kardeşi olduğunu da dipnot düşelim.

Shocker filminin müziklerine de değinmeden geçmemek lazım. Müziklerin tam bir rock konseri tadında olduğunu söylersem pek de abartmış olmam herhalde. Shocker’ın Soundtrack Listesi’de (“Sword & Stone” – Bonfire, “No More Mr. Nice Guy” – Megadeth, “Shocker” – The Dudes Of Wrath “Timeless Love” – Saraya, “Demon Bell (The Ballad of Horace Pinker)”– Dangerous Toys, “Love Transfusion” – Iggy Pop, “Different Breed” – Dead On) parçaları yer alıyor.

Peter Berg, Camille Cooper - Shocker (1989)

Shocker filmi, çektiği korku filmleriyle sinemada kült statüsüne erişmiş bir yönetmen olan Wes Craven’a göre biraz hafif kalsa da, bazı detaylar ve küçük sürprizler için izlenebilir, düşük bütçeli, enteresan bir korku filmi olmuş.

Shocker (Şok,1989) DVDKÜNYE / IMDB: 5,5

Yönetmen ve Senarist: Wes Craven

Oyuncular: Peter Berg (Jonathan Parker), Mitch Pileggi (Horace Pinker), Michael Murphy (Don Parker), Camille Cooper (Alison)

Müzik: William Goldstein

Görüntü Yönetmeni: Jacques Haitkin

Kurgu: Andy Blumenthal

Ülke: ABD

Benzer Yazılar

Yorum Yazın