Anasayfa 2000'ler The Battery (2012)
The Battery (2012)

The Battery (2012)The Battery (2012), zombilerle dolu bir dünyada beyzbolcu Ben ve Mickey, yaşamlarını sürdürebilmek için hiçbir yerde konaklamadan yolculuk etmesini anlatır. Bu iki farklı karakterdeki adam bir yandan zombilerle diğer yandan da birbirleriyle savaşmaktadırlar. Mickey ne kadar romantik ve hayalperest ise Ben de o kadar gerçekçi ve vurdumduymazdır. İkisinin zoraki ahbaplığı zaten pek iç açıcı olmayan durumlarını daha da zora sokacaktır.

The Battery, Jeremy Gardner’ın ilk yönetmenlik denemesi ve senaryosunu da kendisinin yazdığı bu film, 6000 dolarlık bütçesiyle bağımsız bir film olarak karşımıza çıkıyor. Filmde zombilerden çok Ben ve Mickey’nin hikayesi anlatılıyor. Beyzbol haricinde hiçbir ortak noktası olmayan bu iki adamın hayata ve geleceğe bakış açıları da farklıdır. Ben sadece yaşamını sürdürebilmeyi önemserken, Mickey’e yaşamak yetmemektedir. Çünkü Mickey, Ben haricindeki insanlarla da konuşabilmek, aşık olabilmek ve bir evde normal bir hayat sürebilmek istemektedir. Ben’in elindeki beyzbol sopası veya silah, Mickey’nin kulağından pek çıkarmadığı discmaninin kulaklığı aslında ikisinin zıtlığını anlamaya yetiyor. Mickey’nin zombi öldürmek gibi pis işleri hep Ben’e yüklemesi, mızıldanması ve sorumluluktan kaçması gibi ergen tavırları Ben’i ne kadar rahatsız ediyorsa, Ben’in vurdumduymaz, dalgacı ve duygudan yoksun tavırları da Mickey’i rahatsız eder.

Jeremy Gardner - The Battery (2012)

Filmde, aşina olduğumuz zombi filmlerindeki kanlı sahneler pek mevcut değil. İnsan türünün tehlikeye girdiği kıyamet filmlerinde olduğu gibi yıkanma, yiyecek bulma gibi günlük hayatı etkileyen sorunlar ve kafayı yemiş çeteler de yok. Filmin final sahnesine kadar bu iki adamın tatlı (sonlara doğru sert) didişmesini izliyoruz. Arada da birkaç tane zombi görüyoruz. Fakat final sahnesinde her şey değişiyor ve türün bütün klişelerini art arda izliyoruz.

Adam Cronheim - The Battery (2012)

Düşük bütçesine rağmen zombilerle çok fazla muhatap olmadığımızdan olsa gerek filmde teknik açıdan hiçbir yetersizlik görünmüyor. Özellikle müzikleriyle de ön plana çıkan film, son zamanlarda izlediğimiz zombi filmlerinden gayet farklı bir yerde duruyor.

The Battery (2012)

 

 

KÜNYE / IMDB: 6,4

Yönetmen ve Senarist: Jeremy Gardner

Oyuncular: Jeremy Gardner (Ben), Adam Cronheim (Mickey)

Müzik: Ryan Winford

Görüntü Yönetmeni: Christian Stella

Kurgu: Michael Katzman, Alicia Stella

Ülke: ABD

The Battery (2012) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın