Anasayfa 1990'lar Tales from the Darkside: The Movie (1990)
Tales from the Darkside The Movie (1990)

Tales from the Darkside: The Movie (1990)John Harrison’ın yönetmenliğini yaptığı Tales from the Darkside: The Movie (Korku Günleri, 1990) adlı korku-komedi film 4 hikayeden oluşan bir antoloji film.

Tales from the Darkside: The Movie filminin başlangıcı olan The Wraparound Story’de Betty, Timmy adlı bir çocuğu akşam yemeğinde pişirmek için hapsetmiştir. Hansel ve Gretel masalında olduğu gibi Betty, çocuğu kurabiyeyle besleyerek şişmanlatmaya çalışır. Timmy zaman kazanmak için elindeki kitaptan korku hikayeleri anlatmaya başlar. Filmdeki bu bölüm hikayeler arasında köprü görevi görür. Her hikayeden sonra Timmy’e geri döneriz ve film de bu hikayeyle sonlanır.

Timmy’nin anlattığı ilk hikaye olan Lot 249, Arthur Conan Doyle’in hikayesinden esinlenerek uyarlandı ve senaryoyu Michael McDowell yazdı. Bu bölümde, Lee üniversite bursu için rakibi Edward Bellingham’a suç atar ve Bellingham bursu kaybedince bir intikam planı hazırlar. 249. Parça diye anılan bir antika sipariş eder. Kutunun içinde bir mumya vardır. Mumyanın içinden çıkardığı sihirli sözleri okuyan Bellingham mumyayı canlandırır ve düşmanlarının üzerine salar. Bu bölümde Steve Buscemi, Christian Slater ve Julianne Moore’un gençlik hallerini görmek keyifliydi.

Steve Buscemi, Julianne Moore, Christian Slater / Lot 249 - Tales from the Darkside The Movie (1990)

Timmy’nin anlattığı ikinci hikaye olan Cat From Hell ise Stephen King’in hikayesinden uyarlandı ve senaryoyu George A. Romero yazdı. İlaç şirketi sahibi zengin Drogan, Halston adında bir kiralık katil tutar. Öldürmesini istediği ise kara bir kedidir. Bu kedi, kardeşini, kardeşinin arkadaşını ve uşağını öldürmüştür. Şimdi sıra Drogan’dadır. Halston’a bu iş çantada keklik görünür. Ama kara kedi hiçte umduğu gibi değildir.

William Hickey, David Johansen / Cat From Hell - Tales from the Darkside The Movie (1990)

Timmy’nin anlattığı son hikaye Lover’s Vow’ı, Michael McDowell yazdı. Preston çok üretken olmayan ve kimsenin sanatını anlayamadığı başarısız bir ressamdır. Bir gün bar çıkışı, arkadaşının iblis benzeri bir yaratık tarafından öldürüldüğünü görür. Yaratık tam onu da öldürecekken bu olaydan bahsetmemesi koşuluyla onu serbest bırakacağını söyler. Preston söz verir ve bu olayın ardından hayatı değişir.

James Remar, Rae Dawn Chong / Lover's Vow - Tales from the Darkside The Movie (1990)

Filmin sonunda Timmy’nin hikayesine geri döneriz ve Betty ile olan hayatta kalma savaşında başarılı olup olmadığını öğreniriz.

Deborah Harry, Matthew Lawrence / Wraparound Story - Tales from the Darkside The Movie (1990)

Tales from the Darkside: The Movie, korku-komedi türünde çok beklentiye kapılmadan izlenecek eğlenceli bir film… Cat From Hell ve Lover’s Vow bölümlerindeki efekt ve makyaj çalışmasının gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ama senaryo açısından biraz zayıf kalmış ve izleyiciyi pek de şaşırtmıyor.

Tales from the Darkside: The Movie (Korku Günleri, 1990)KÜNYE / IMDB: 6,2

Yönetmen: John Harrison

Senaryo: Michael McDowell (Lover’s Vow), Arthur Conan Doyle (Lot 249), Stephen King (Cat From Hell) hikayelerinden uyarlandı. Michael McDowell ve George A. Romero ise senaryolaştırdı.

Oyuncular: The Wraparound Story: Deborah Harry (Betty), Matthew Lawrence (Timmy) / Lot 249: Steve Buscemi (Edward Bellingham), Julianne Moore (Susan), Christian Slater (Andy), Robert Sedgwick (Lee) / Cat From Hell: William Hickey (Drogan), David Johansen (Halston) / Lover’s Vow: James Remar (Preston), Rae Dawn Chong (Carola)

Müzik: John Harrison (Lover’s Vow), Chaz Jankel (Cat from Hell), Jim Manzie ve Pat Regan (Lot 249), Donald Rubinstein (Wraparound Story)

Görüntü Yönetmeni: Robert Draper

Kurgu: Harry B. Miller III

Ülke: ABD

Tales from the Darkside: The Movie (1990) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın