Anasayfa Korku Michael Myers / Halloween
Michael Myers

Michael Myers / Halloween

Müge İbrikçi Baran

Michael Myers - Halloween19 Ekim 1957’de doğdu. 31 Ekim 1963’te Cadılar bayramında ablasını bıçaklayarak öldürdü. 15 yıl Smith Groove Sanatoryumu’nda Dr. Sam Loomis gözetiminde kaldıktan sonra arabayla (araba kullanmasını bilmemesine rağmen) kaçtı ve evine geri döndü. Diğer kız kardeşi Laurie Strode’u (kardeş oldukları ikinci filmde ortaya çıktı.) gördükten sonra onu öldürmeye çalıştı. Bu süre zarfında birçok kişiyi öldürdü (kuzeni Jamie Llyod‘u, Laure‘nin akrabalarını…). Özellikle cinselliğe karşı takıntısı olan Michael Myers çoğunlukla sevişen öğrenci çiftleri öldürmeyi tercih etti.

Bir insandan öte (şeytani kötü ruhların onu ele geçirdiği söylenir. Kendisi aslında öldürmeyi düşünmemektedir. Duyduğu sesler onu harekete geçirir ve bilinçsiz bir şekilde öldürür. Zaten seri boyunca hiç konuşmaz ve hipnoza girmiş gibi çok hantal bir şekilde hareket ederek öldürür.) bir seri katil olan Myers ilk filmde edindiği beyaz maske ve işçi tulumunu üzerinden, mutfak bıçağını (arada şırınga, ip, neşter ve kendi ellerini de kullandığı oldu.) ise elinden hiç bırakmadı. Hantal bir edada kurbanlarını kovalayan Myers, bir darbe aldığında da (kurşun, şiş, bıçak, askının sivri ucu…) düşüp kurban görmeden hemen ayağa kalkarak kurbanlarını ağır bir şekilde kovalamayı sürdürdü. Üstüne beyaz çarşaf geçirip gözüne kurbanının gözlüğüne takmak gibi kendine özgü esprili davranışlarda da bulunan Myers sessiz, sakin namus bekçisi kişiliğini seri boyunca sergiledi. Sadece serinin üçüncüsünde yer almadı (Halloween III: Season of the Witch).

Seride Myers’ı; George P. Wilburve (1988-1995), Tony Moran (1978-1981), Tyler Mane (2007-2009) ikişer kere, onların haricinde ise farklı kişiler canlandırdı.

Michael Myers Filmografi

Halloween (1978)
Halloween II (1981)
Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
Halloween 5 (1989)
Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)
Halloween H20: 20 Years Later (1998)
Halloween: Resurrection (2002)
Halloween (2007) (yeniden çevrim)
Halloween II (2009) (yeniden çevrim)

Benzer Yazılar

Yorum Yazın