Anasayfa Haber Hannibal’ı Az Kalsın Al Pacino ya da Robert De Niro Oynayacakmış!
Al Pacino, Robert De Niro

Hannibal’ı Az Kalsın Al Pacino ya da Robert De Niro Oynayacakmış!

Egemen Tokatlıoğlu

Thomas Harris’in aynı adlı romanından uyarlanan 1991 yapımı Kuzuların Sessizliği (Silence of the Lambs) ile ilgili çok ilginç bir detay öğrenildi. Filmde Hannibal rolü için ilk etapta Al Pacino ve Robert De Niro’nun adlarının geçtiği ortaya çıktı.

Jodie Foster - The Silence of the Lambs (1991)

Filmin başrol oyuncusu Oscar ödüllü Jodie Foster geçtiğimiz günlerde kült film ile ilgili açıklamalarda bulundu. 5 Oscar sahibi filmde, seri bir katili yakalamak için yine başka bir katil olan ve yamyam özelliği ile bilinen Hannibal Lecter’dan yardım isteyen FBI ajanı Clarice Starling’i canlandıran Foster, “Diyalogların pek çoğu Hitchcock tekniği ile direkt kameraya doğru çekildi. Bazı sahnelerde Hopkins’i hiç görmeden konuşuyordum.” dedi.

Anthony Hopkins - The Silence of the Lambs (1991)

Film hakkında bir başka detay da usta aktör Anthony Hopkins’in dışında Hannibal Lecter rolü için 3 efsane aktörün daha düşünüldüğü oldu. Zeki ve bir o kadar acımasız katil Lecter rolü için düşünülen diğer isimler Al Pacino, Robert De Niro ve Dustin Hoffman’mış. Ancak sanıyoruz ki Hopkins ile en doğru karar verilmiş.

Kaynak

Benzer Yazılar

Yorum Yazın