Anasayfa HaberFestival Haberleri Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali 7. Kez Başvurularınızı Bekliyor
Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali 7. Kez Başvurularınızı Bekliyor

Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali 7. Kez Başvurularınızı Bekliyor

Karanlık Sinema

Doç. Dr. Murat Sezgin’in başkanlığı ve Dr. Onur Keşaplı’nın yönetmenliğinde, Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından düzenlenen Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali yedinci kez başvurularınızı bekliyor. Bu yıl 14-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan festivalin son başvuru tarihi ise 15 Ekim olarak belirlendi.

Farklı kurumların değerlendirmeleriyle Türkiye’nin en ideal sinema etkinlikleri arasında yer alan, gösterime giren filmlerin tamamına telif öderken Cannes, Berlin, Venedik, Toronto resmi seçkilerinin Oscar Ödüllü filmlerle yarıştığı üst düzey bir programa ev sahipliği yapan Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Festivali, bu yıl da Ulusal Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Uluslararası Kısa Film Yarışması kapsamında toplam 21 ödül dalda ödül verecek.

Danışma kurulunda Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ve Doç. Müzeyyen Sevtap Aytuğ’un yer aldığı festivalin geçtiğimiz yıl başlattığı Ara Seçici Kurul uygulamasına ise bu yıl da devam edecek. Böylelikle Ön Seçici Kurul’un kararıyla gösterime girecek 100 filmden hangilerinin hangi kategorilerde Kanatlı Denizatı Ödülleri için yarışacağı Ara Seçici Kurul tarafından belirlenecek. Finalistler arasından kazananları ise Ana Seçici Kurul kararlaştıracak. Önceki yıllara ek olarak yeni etkinliklerin, özel gösterimlerin ve sürpriz ödüllerin de programa dâhil edileceği, 7. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için: https://filmfreeway.com/UsakWingedSeahorse

İletişim: usakfilmfest@gmail.com

Kaynak: Basın Bülteni

Benzer Yazılar

Yorum Yazın