Anasayfa HaberDizi Haberleri Stephen King’in ‘The Eyes Of The Dragon’ Romanı Televizyona Uyarlanıyor
Stephen King'in ‘The Eyes Of The Dragon’ Romanı Televizyona Uyarlanıyor

Stephen King’in ‘The Eyes Of The Dragon’ Romanı Televizyona Uyarlanıyor

Egemen Tokatlıoğlu

Ünlü korku roman yazarı Stephen King’in eserleri hem sinema salonlarında hem de televizyonlarda kendisine yer bulmaya devam ediyor. En son “Pet Sematary” ile beyaz perdede boy gösteren yazarın bir diğer uyarlaması “It: Chapter 2” de yakın zamanda seyirci ile buluşacak.

Beyaz perdede olduğu kadar küçük ekranda da King uyarlamaları peşi sıra görücüye çıkıyor. Mr. Mercedes, Castle Rock, The Stand, The Dark Tower’dan sonra bir diğer King eseri uyarlaması ‘The Eyes of the Dragon’da seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Deadline’ın haberine göre 1984 tarihinde yayımlanan epik fantastik roman Hulu tarafından televizyon dizisi olmaya hazırlanıyor. Pilot bölümünün arkasında ise IT ve Child’s Play gibi popüler yapımların arkasındaki isim Seth Grahame-Smith bulunuyor.

Stephen King'in ‘The Eyes Of The Dragon’ Romanı Televizyona Uyarlanıyor

Kitabın konusuna gelirsek, Kral Roland hükümdarlığında yönetilen ülkede kralın ölümü ile iki prens arasında bir çekişme başlar. Prens Peter, görgülü, eğitimli ve devlet konularına ilgiliyken Prens Thomas hırslı ve kıskanç bir yapıdadır. Tahta Prens Peter’in geçmesi beklenmektedir ancak aile içerisinde daha önce de pek çok entrikaya imza atmış olan kralın danışmanı Flagg, Prens Thomas’la bir olup Prens Peter’a karşı türlü komplolara imza atmaya hazırlanmaktadır.

Yapımcı Grahame-Smith “Stephen King uyarlamaları konusunda hayli başarılı işlere imza atmış olan Hulu ile çalışacak olmaktan ötürü çok heyecanlıyım. Eserin ruhunu ve mirasını onurlandırmak istiyoruz.” diyerek heyecanını dile getirdi.

Kaynak

Benzer Yazılar

Yorum Yazın