Anasayfa 2000'ler The Widow 1. Sezon – Dizi İncelemesi
The Widow 1. Sezon - Kate Beckinsale

The Widow 1. Sezon – Dizi İncelemesi

Müge İbrikçi Baran

The Widow 1. Sezon PosterAmazon Prime Video’nun suç / gerilim türündeki dizisi The Widow’un 8 bölümü birden yayınlandı. Eşini bir uçak kazasında kaybeden kadının 3 sene sonra kocasının yaşadığına dair bir iz bulmasıyla harekete geçmesini anlatan dizi, geriye dönüşler eşliğinde bir gizemin çözüme kavuşmasını anlatıyor. Ağırlıklı olarak Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde geçen İngiltere yapımının başrolünde Underworld adlı korku-aksiyon serisinden Kate Beckinsale yer alıyor.

Georgia, eşini kaybettikten sonra bir köşeye çekilip kaderine hayıflanırken tesadüfen bir haberde eşi Will’e benzettiği birine rastlar ve adeta tekrardan hayata döner. Kongo’ya gider ve olayı araştırdıkça kazanın altında başka nedenler yattığını öğrenir. Georgia, geçmişteki yetenekleri ve tanıdıkları vasıtasıyla kötülerle savaşıp Will’i bulmaya çalışacaktır.

The Widow, her bölümünde karakterler hakkında ayrı bir detayın ortaya çıktığı bir yapıya sahip olmasıyla heyecan ve merak duygusunu ayakta tutmayı başarıyor. İzleyiciyi kandırarak değil bazı bilgileri saklayarak küçük sürprizlerle şaşırtıyor. Ölen karakterlerin arkasından pek yas tutmadan hedefe kitlenmiş bir şekilde Georgia’nın eşi Will’i bulmaya çalışıyoruz. Aslında duygu sömürüsüne müsait bir senaryoya sahip olmasına ve bütün karakterler duygusal çöküntüye uğramasına rağmen “hayat devam ediyor” dercesine herkes önüne bakıyor. İyi olmaktan vazgeçip kötülükle olan mücadeleye yenik düşen, sisteme ayak uyduran insanlarla karşı karşıya gelen Georgia bu boş vermişliğe tepki göstererek olayların tetikleyici unsuru oluyor.

The Widow 1. Sezon - Kate Beckinsale, Shalom Nyandiko

Çoğu karakterin olayla bağlantısını ve kendince sebeplerini öğrenebilmemiz için bazen Georgia geri planda tutuluyor. Hatta bazı bölüm adlarına direkt karakter veya onu temsil eden bir isim verilmiş. Mesela dizide önemli bir yere sahip olan Judith ve Ariel’ın hikayelerine baktığımızda kendi içinde anlamlı olmasına rağmen bütüne yani olayın büyüklüğüne göre sebeplerin biraz yavan olduğunu söylemek mümkün. Açıkçası en derli toplu hikayeler Afrika’da ortalığı karıştıran Georgia ve Afrika’da yaşam mücadelesi veren Adidja’ya ait. Fakat bulunduğu coğrafyanın sorunlarına üstün körü değinildiğini de burada hatırlatmak lazım. Örneğin General Azikiwe, dikkat çekici bir karakter olmasına rağmen tam olarak derinine inilmemiş ve diyaloglarına biraz afili laflar sıkıştırılmakla yetinilmiş. Kongo’nun bu aşamaya gelmesinin sebepleri üzerinde çok da durulmadığından iyi bir politik gerilim olabilecekken fırsatı kaçırmış.

The Widow 1. Sezon - Charles Dance, Kate Beckinsale

The Widow, sıkılmadan izlenecek, zaman zaman izleyiciyi şaşırtan, genel olarak keyifli fakat ortalamanın üstüne çıkamayan heyecanlı bir suç-gerilim dizisi. Sezonda bütün gizemlerin açığa çıktığını göz önünde bulundurduğumuzda 2. sezonun çekilmesi için ortada pek bir sebep kalmıyor. Türün severleri, vakit geçirmek için tercih edebilir.

The Widow (2019) PosterKÜNYE / IMDB: 7,1

Yönetmen: Oliver Blackburn, Samuel Donovan

Senaryo: Harry Williams, Jack Williams

Oyuncular: Kate Beckinsale (Georgia Wells), Shalom Nyandiko (Adidja), Alex Kingston (Judith Gray), Babs Olusanmokun (General Azikiwe), Charles Dance (Martin Benson), Ólafur Darri Ólafsson (Ariel Helgason), Bart Fouche (Pieter Bello), Jacky Ido (Emmanuel Kazadi) Matthew Le Nevez (Will Mason), Yoli Fuller (Sidney)

Müzik: Dominik Scherrer

Görüntü Yönetmeni: Stuart Howell, John Lee

Kurgu: Daniel Greenway, Peggy Koretzky, David Thrasher

Ülke: İngiltere

Benzer Yazılar

Yorum Yazın