Anasayfa Haber Nicolas Cage’e Korku Türünü Sevdiren İki Film
Nicolas Cage, Mandy (2018)

Nicolas Cage’e Korku Türünü Sevdiren İki Film

Egemen Tokatlıoğlu

Şu sıralar “Mom and Dad” ve “Mandy” filmleri ile korku sularında yüzen aktör Nicolas Cage, Esquire ile yaptığı bir röportajda korku sinemasını sevmesinde etkili filmleri dile getirdi.  

Özellikle 90’larda aksiyon türü denildiği zaman akıllara düşen ilk isimlerden birisi de hiç şüphesiz Nicolas Cage idi. Sonrasında kariyerindeki ani düşüş ve beraberinde gelen oynadığı onlarca birbirinden kötü film ile adı pek anılmaz olmuştu. Ancak senenin belki de en iyi korku filmlerinden birisi kabul edilen Panos Cosmatos yönetmenliğindeki “Mandy” filminde canlandırdığı Red Miller karakteri ile bir anda yeniden gündeme oturdu.

Özlenen Cage yeniden dönerken verdiği bir röportajda kendisini korku türünü sevmesine neden olan iki filmi de laf arasında dile getirdi. Esquire’a verdiği röportajda Cage, “İngiltere’de çok fazla zaman geçirdim. O süre zarfında Hammer türünde bir koleksiyon aldım ve hepsini izledim. Terrence Fisher’dan oldukça etkilenmiştim. Kendisi Curse of the Werewolf (1961) ve Frankenstein and the Monster From Hell (1974) filmlerini yapmıştı. Bu filmler benim için sadece korku değil, felsefi açıdan da derin ve anlam yüklü filmlerdi. Bu filmler ile türün bir hayranı oldum.” dedi.

Nicolas Cage’e Korku Türünü Sevdiren İki Film

Benzer Yazılar

Yorum Yazın