Anasayfa 1960'lar Homicidal (1961)
Homicidal (1961)

Homicidal (1961)William Castle’ın yönetmenliğini yaptığı Homicidal (Cinayet, 1961) adlı korku-gerilim filminin konusu kısaca şöyle; Emily, bir otele gider ve orda genç bir otel görevlisine para karşılığında onunla evlenmesini teklif eder. Ama bu nikah kıyılmasının hemen ardından hükümsüz olacaktır. Bu genç ve güzel kadının teklifini geri çevirmez ve ertesi günü nikahlarını kıyması için Sulh Hakimi Alfred S. Adrims’in evine gece yarısı giderler. Tam nikah kıyılırken Emily, hakimi bıçaklayarak öldürür ve oradan kaçar. Emily normal biri gibi görünse de aslında psikolojik sorunları olan bir canidir. Helga adında felçli ve konuşamayan bir kadına bakıcılık yapan ve onunla beraber yaşayan Emily, evin oğlu Warren’ı, üvey kız kardeşi Miriam’dan kıskanmaktadır ve Emily’nin yakınında olan herkesin hayati tehlikesi vardır.

Homicidal, William Castle’ın daha önce de The Tingler (1959) filminde de yaptığı gibi onun sunumuyla başlıyor: “Daha maceraperest olanlarınız dehşete yaptığımız geçmiş yolculukları hatırlayacaktır. Perili tepeleri, korkunç böcekleri ve hayaletleri ziyaret ettik. Bu kez daha da garip bir hikayemiz var. Bir grup sevimli insanın öyküsü: Ama bu insanlar cinayete eğilimliler…” diyerek öncesinde çektiği Houseon Haunted Hill (1959), The Tingler (1959), 13 Ghosts (1961) filmlerine de gönderme yapıyor. Filmin en korkutucu kısmı olan final sekansından önce filmde kalp atışı sesleri gelir ve William Castle’ın sesi devreye girer, 45 saniyelik bir “korku molası (fright break)” verir. Filmlerinin tanıtımları için değişik ve ilginç yöntemler seçen muzip William Castle, bu sefer sinema seyircine bir teklifte bulunuyor. Filmin sonunu izleyemeyecek kadar korkanlara gişeye gidip paralarını geri alabilme olanağı tanıyor. Fakat bu seçenek seyirci tarafından pek tercih edilmiyor.

Homicidal (1961)

Psycho (Sapık, 1960) filminin ilgi duyulmasından sonra Castle boş durmamış ve hemen o tarz bir film olan Homicidal’ı çekmiştir. Ama Psycho filminden daha çok şiddet sahnesi içermektedir ve o döneme göre bu durum bayağı ilginçtir. Çünkü normalde filmlerde kan görünmez. Ama Homicidal filminde Emily’nin hakimi bıçakladığı sahnede bıçağın giriş çıkışlarını ve kanı görürüz. Psycho slasher filmlerinin başlangıcı olarak görünse de bu türün en aslına uygun temsilcisi Homicidal filmidir.

Joan Marshall - Homicidal (1961)

Homicidal, William Castle’ın diğer filmleri gibi düşük bütçeli, eğlenceli ve sürprizli bir korku filmi.

Homicidal (1961)KÜNYE / IMDB: 6,9

Yönetmen: William Castle

Senaryo: Robb White

Oyuncular: Joan Marshall (Emily), Patricia Breslin (Miriam Webster), Glenn Corbett (Karl Anderson), Eugenie Leontovich (Helga Swenson)

Müzik: Hugo Friedhofer

Görüntü Yönetmeni: Burnett Guffey

Kurgu: Edwin H. Bryant

Ülke: ABD

Homicidal (1961) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın