Anasayfa 2000'ler The Old Man & The Gun (2018) – Film Eleştirisi
Sissy Spacek, Robert Redford - The Old Man & The Gun (2018)

The Old Man & The Gun (İhtiyar Adam ve Silah, 2018)82 yaşındaki usta oyuncu Robert Redford’un sinemayı bırakmadan önceki son filmi olan The Old Man & The Gun (İhtiyar Adam ve Silah, 2018) ülkemizde ilk kez 6. Boğaziçi Film Festivali kapsamında gösterildi. En son A Ghost Story (2017) filmini çeken David Lowery’nin yönetmenliğini yaptığı filmde gedikli oyuncularından Casey Affleck’in yanı sıra Sissy Spacek, Danny Glover, Tom Waits ve Elisabeth Moss’u kadroda görmek mümkün.

“Neredeyse gerçek bir hikaye” yazısıyla başlayan film, banka soyguncusu ve onlarca kez hapishaneden kaçmayı başarmış Forrest Tucker’ın gerçek hikayesini işliyor. 13 yaşında hırsızlığa başlayan Forrest Tucker’ın 60 yaşlarındaki banka soygunlarına odaklanan film 80’li yıllarda geçiyor. The Old Man & The Gun, bildiğimiz soygun filmi aksiyonlarından uzak durarak ilginç bir kişiliği anlatmayı tercih ediyor. Bu da filmin muzip tarafını ortaya çıkarırken izleyiciyi gülümseterek keyifli bir 93 dakika geçirmesini sağlıyor.

Robert Redford - The Old Man & The Gun (2018)

Yapım, Going in Style (Son Macera, 2017) veya Güle Güle (2000) filmlerinde olduğu gibi zor durumda olan ihtiyarların banka soygunu maceralarını anlatan tarzda bir yapım değil. Gözlerinizi doldurmak yerine gülümsetmeyi tercih ederken Robert Redford’a şık bir biçimde veda etmemizi sağlıyor. Oyuncunun kariyerinde özel bir yeri olan The Chase (1966), Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) ve The Sting (1973) gibi filmlerine küçük göndermeler yapılması da jübilesinde hoş ayrıntılar olarak yer alıyor. Ayrıca geçmişteki hapishaneden kaçışların kısaca gösterildiği sekansta ise bu temaya ait Escape from Alcatraz (1979) gibi klasiklere atıfta bulunan sahnelerin yer alması da filme ayrı bir renk katmış.

Kibar ve güler yüzlü ama soygun sevdası ile haşarı bir çocuk mizacında olan Forrest Tucker’ın hikayesi araya küçük bir aşk hikayesi ve dostluk kavramları da eklenerek naif bir filme dönüşüyor. Peşine düşen dedektif ile de yapımın heyecan dozu arttırılmaya çalışılırken ihtiyar soyguncunun umursamaz ve neşeli tavırları filmin esprili duruşuna engel olmuyor.

Casey Affleck - The Old Man & The Gun (2018)

Gerçek olamayacak kadar sempatik bir anti kahraman olan Forrest Tucker’ın nispeten absürt hikayesi özellikle bağımsız yapımlardan hoşlananlara hitap ediyor. The Old Man & The Gun, usta oyuncuyu son bir kez izleyebilmek adına eğlenceli bir seyirlik vaat ediyor.

The Old Man & the Gun (2018)KÜNYE / IMDB: 7,4

Yönetmen: David Lowery

Senaryo: David Grann, David Lowery

Oyuncular: Robert Redford (Forrest Tucker), Casey Affleck (John Hunt), Sissy Spacek (Jewel), Danny Glover (Teddy), Tom Waits (Waller), Tika Sumpter (Maureen), Elisabeth Moss (Dorothy), Keith Carradine (Calder), Teagan Johnson (Tyler), Ari Elizabeth Johnson (Abilene)

Müzik: Daniel Hart

Görüntü Yönetmeni: Joe Anderson

Kurgu: Lisa Zeno Churgin

Ülke: ABD

The Old Man & The Gun (2018) Fragman

The Old Man & The Gun (2018)

Jackson C. Frank – Blues Run the Game

Benzer Yazılar

Yorum Yazın