Anasayfa 2000'ler Cin Çeşmesi: Kafirun (2018) – Film Eleştirisi
Mustafa Kaya, İlayda Özdoğan - Cin Çeşmesi: Kafirun (2018)

Cin Çeşmesi: Kafirun (2018) – Film Eleştirisi

Gizem Şimşek Kaya

Cin Çeşmesi Kafirun (2018)İstanbul Media ve Gürbüz Prodüksiyon ortak yapımcılığında çekilen Cin Çeşmesi: Kafirun filminin yönetmen koltuğunda, geçen yıl Morg filmini çeken Tuncer Gürbüz bulunuyor. Gösterim tarihi alınırken Meleğin Çeşmesi olarak açıklanan filmin adı daha sonra Cin Çeşmesi: Kafirun olarak değiştirildi. Filmin çekimleri İstanbul Eyüp’te Pirinçci Köyü’nde gerçekleştirilmiş.

Filmin konusunu istemediği bir evlilik yapan Melek ve Melek’in etrafında gelişen gizemli olaylar oluşturuyor. Cin Çeşmesi: Kafirun, farklı olayların iç içe geçtiği ancak düğüm noktasında bağlantıların ortaya çıktığı, bolca twist içeren 85 dakikalık bir film. Hikaye ilerledikçe, aynı olayların farklı açılardan tekrarlanmaları izleyiciler açısından biraz sorun yaratsa da, filmde daha önce denenmemiş pek çok başarılı fikir de bulunuyor. Buna rağmen makyajların, efektlerin ve çoğu oyuncunun performansının başarısızlığı filmin geneline kötü olarak yansıyor. Buna rağmen halk inançlarının ve büyü uygulamalarının oldukça çalışılmış olduğuna da değinmek gerekiyor. Saç yeme, kabus içinde kabus görme gibi birçok beğenilen Türk korku filminin başarılı sahnelerinden esintiler göze çarpsa da, ölü bedenlere cin yerleştirmek gibi aralara serpiştirilen yenilikçi fikirler filmin diğer amatör yapımlara nazaran çalışılarak hazırlandığını gösteriyor.

Yavuz Çetin - Cin Çeşmesi: Kafirun (2018)

Filmin hem senaristi hem de başrol oyuncularından biri olan Mustafa Kaya’nın diğer oyunculara nazaran özellikle bedenine cin girmesini içeren sahnelerde başarılı bir performans gösterdiği söylenebilir.

Mehmet Tanrıöver - Cin Çeşmesi: Kafirun (2018)

Sonuç olarak amatör filmler arasında yenilikçi dokunuşlar barındırmasıyla bir tık öne çıkan ancak makyaj, efekt ve oyunculuklarla bu yenilikçiliği geri plana itekleyen Cin Çeşmesi: Kafirun’un, Türk korku filmi sevenlerin beklentilerini yüksek tutmaksızın izleyebilecekleri ortalama bir film olduğu söylenebilir.

Cin Çeşmesi Kafirun (2018)

KÜNYE / IMDB: 4,3

Yönetmen: Tuncer Gürbüz

Senaryo: Mustafa Kaya, Engin Kaya

Yapımcı: Tarık Karakulak

Oyuncular: Mustafa Kaya, İlayda Özdoğan, Yaşar Aydınlıoğlu, Ece Baykal, Mehmet Tanrıöver, Yavuz Çetin, Gülten Kesgin, Cengiz Demir Öztürk

Müzik: Gürkan Çakıcı

Görüntü Yönetmeni: Malik Ejder Şentürk

Ülke: Türkiye

Benzer Yazılar