Anasayfa HaberEtkinlik Dün Gece Soho’da İKSV Galaları’nda
Dün Gece Soho'da İKSV Galaları’nda

Dün Gece Soho’da İKSV Galaları’nda

Karanlık Sinema

Heyecanla beklenen filmleri İstanbul prömiyerlerinde sinemaseverlerle buluşturan İKSV Galaları, Edgar Wright’ın son filmi, ışıltılı olduğu kadar ürkütücü Dün Gece Soho’da ile geri dönüyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İKSV Galaları’nda Edgar Wright’ın yönettiği psikolojik gerilim Last Night in Soho / Dün Gece Soho’da vizyona çıkışından önce, 9 Kasım Çarşamba akşamı City’s Nişantaşı-Cinewam ve Kadıköy Sineması’nda gösterilecek.

Dünya prömiyerini Eylül 2021’de Venedik Film Festivali’nde yapan Dün Gece Soho’da 1960’ların müziğine, gece hayatına, moda dünyasına ve Londra’ya yazılmış nostaljik bir sinemasal mektup; tarzıyla da 1970’lerin İtalyan gerilim filmlerinden esinleniyor. Zaman yolculuğuyla gerilimi ustaca birleştiren film, moda tutkunu bir genç kızın, kendini bir anda 1960’larda bularak günümüzden, özendiği yaşam tarzına geçmesini ve bu durumun beklenmedik, ürkütücü sonuçlarını izliyor.

Cornetto Üçlemesi’nden Baby Driver’a mizah dozu yüksek aksiyon ve fantezi filmleriyle tanıdığımız Edgar Wright, en son 40. İstanbul Film Festivali’nin Haziran Gösterimlerinde The Sparks Brothers belgeseliyle karşımıza çıkmıştı.

Filmin ortak senaristi Krysty Wilson-Cairns, Penny Dreadful dizisiyle 1917 filminin senaryo yazarlarından. Başroldeki Thomasin Harcourt McKenzie İz Bırakma / Leave No Trace filminin başrolünü üstlenmişti; True History of the Kelly Gang ve Tavşan Jojo / Jojo Rabbit’te de rol aldı. The Queen’s Gambit ile yıldızı parlayan, Anya Taylor-Joy‘u The VVitch’ten ve Emma filmindeki harika performansıyla hatırlıyoruz. Matt Smith‘i 11. Doctor Who olarak ve The Crown dizisinden tanıyoruz. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Terence Stamp, Diana Rigg, Rita Tushingham, Michael Ajao, Synnøve Karlsen de yer alıyor.

Biletler
Dün Gece Soho’da biletleri, 5 Kasım Cuma 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, aynı gün 14.30’da genel satışa açılacak. Biletler passo.com.tr/tr üzerinden, Passo perakende noktalarından ve İKSV gişesinden alınabilir.

Tam: 45TL
Öğrenci: 30TL
Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri biletlerini kendilerine ait ön satış dönemlerinde, yer seçme opsiyonuyla passo.com.tr/tr üzerinden %25; Kırmızı ve Sarı Lale Kart üyeleri ise fiziki etkinliklerde %15 oranlarında indirimle satın alabilirler.

Etkinliklere katılacak izleyiciler için önemli bilgilendirme
İçişleri Bakanlığı’nın 20.08.2021 tarihli “PCR Zorunluluğu” konulu genelgesi uyarınca 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerin konser, sinema ve tiyatro gibi toplu olarak bulunulan faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi gösterme zorunluluğu getirilmiştir.
Aşılarını tamamlamış veya hastalığı geçirmiş izleyiciler 6 Eylül tarihinden itibaren etkinliklere Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bilgilerini göstererek giriş yapabilirler. Aşılarını tamamlamamış veya hastalığı bağışıklık süresi devam eden bir vakitte atlatmamış kişiler, en fazla 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testlerini göstererek etkinliklere girebilecektir.
Tüm kontroller etkinlik girişlerinde HES uygulaması üzerinden yapılacaktır. HES kodunun gerekli bilgileri gösterebilmesi için izleyicilerin HES mobil uygulamasının güncel sürümünü indirerek “HES Kod Ayarları” bölümünde bulunan Risk DurumuAşı DurumuHastalık Durumu ve Test Durumu alanlarını paylaşıma açmaları gerekmektedir. 18 yaş altındaki izleyiciler için PCR testi zorunluluğu yoktur.
Etkinlik mekânlarında Covid-19 önlemleri daha önce açıklandığı şekilde alınmaya devam edecektir. Ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org

Kaynak: Basın Bülteni

Benzer Yazılar

Yorum Yazın