Anasayfa Bilim Kurgu We Put the World to Sleep Çok Yakında İzleyici Karşısına Çıkacak
We Put The World To Sleep Çok Yakında İzleyici Karşısına Çıkacak

We Put the World to Sleep Çok Yakında İzleyici Karşısına Çıkacak

Karanlık Sinema
We Put The World To Sleep (Dünyayı Uykuya Yatırdık)Adrian Țofei’nin yönettiği ve çoğunluğu doğaçlama yoluyla çekilen “We Put The World To Sleep” (Dünyayı Uykuya Yatırdık) adlı yapım, bir kıyamet filminde rol alırken oynadıkları karakterlerin içinde kendilerini kaybetmeleri üzerine dünyanın sonunu gerçekten getirme amacını gizli bir görev edinen Adrian (Adrian Țofei canlandırıyor) ve Duru (Duru Yücel-Țofei canlandırıyor) adlı kurgusal oyuncuların hikayesini anlatıyor. Yaşamın evrimi, güçlünün zayıfı yendiği doğal seleksiyon yoluyla olduğundan, tüm canlıların acı çekmesini tamamen ortadan kaldırmanın tek yolu, dünyayı, varoluşunun en başındaki huzurlu haline döndürmektir. Adrian ve Duru, bunu yapmak üzerine, bir belgesel çekiyormuş gibi yaparak kendilerini kameraya almaya başlarlar ve çok geçmeden, onları en çılgın hayallerinin bile ötesinde bir yolculuğa çıkaracak olan gizli bir CIA (Merkezi İstihbarat Teşkilatı) programını keşfederler. 
 
Duru Yücel-Țofei ve Adrian Țofei Kasım 2015’te, işleri dolayısıyla katıldıkları Uluslararası Boğaziçi Film Festivalinde tanışıp 2017’de evlenmelerinin ardından çeşitli film projelerinde birlikte çalışmaya başladılar. “We Put The World To Sleep” (Dünyayı Uykuya Yatırdık) filmini 2019’un Temmuz’la Kasım ayları arasında,Türkiye (Çeşme, İzmir, Kalkan, Çıralı), Romanya ve Ukrayna’daki 12 şehir ve kasabada çektiler. Adrian Țofei’nin, 90 saatten fazla çekimin montajını yaparak tamamlayacağı filmin genel dağıtımı, festival prömiyerleriyle beraber 2020’nin ikinci yarısında yapılacak. 
 
Adrian Țofei, Romanya’nın ilk uzun metrajlı buluntu filmi (found footage) tarzındaki korku filminin yönetmeni, yazarı ve başrol oyuncusu olarak Be My Cat: A Film for Anne (2015) adlı filmiyle biliniyor. Film, dünyanın çeşitli yerlerindeki uluslararası festivallerde oldukça olumlu karşılandı ve Amerika’da çok önemli olan Nashville Film Festivali’ndeki en iyi oyuncu kategorisi de dahil, değişik kategorilerden pek çok ödül aldı. Duru Yücel-Țofei ve Adrian Țofei, Adrian’ın bir sonraki uzun metrajlı filmi “Dr. Frankenstein da da birlikte rol alacak. Film için, Mary Shelley’nin meşhur romanının çağdaş bir uyarlamasını yapacak olan Adrian, “Be My Cat: A Film for Anne” ve “We Put the World to Sleep” filmlerinin hikayelerini de birleştirerek bir meta-üçleme yaratacak.
Kaynak: Basın Bülteni

Yorum Yazın