Anasayfa 2000'ler Slender Man (2018) – Film Eleştirisi
Joey King - Slender Man (2018)

Slender Man (2018) – Film Eleştirisi

Gizem Şimşek Kaya

Slender Man (2018)Slyvain White yönetmenliğinde çekilen Slender Man, Türkçe ismiyle Uzun Kabus’un senaryosunu David Birke yazmış. Müzikleri Brandon Campbell ve Ramin Djawadi’ye ait olan filmin başrollerinde Joey King, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair, Annalise Basso, Alex Fitzalan ve Taylor Richardson bulunuyor.

Filmin konusunu bir Amerikan efsanesi oluşturuyor. Massachusetts’in küçük bir kasabasında, bir grup arkadaş Slender Man efsanesini çürütmek için bir ritüel gerçekleştirirler. Gruptaki kızlardan biri esrarengiz bir şekilde kaybolunca, onun aslında Slender Man’in son kurbanı olabileceğinden şüphelenirler.

Kimilerine göre 1600’lü yıllara dayanan, kimilerine göre 1900’lerde ortaya çıktığına inanılan Slender Man efsanesinin aynı zamanda günümüzde 2009 yılında “Something Awful” sitesinde bir grup arkadaşın korkunç bir karakter yaratma düşüncesiyle ortaya çıktığına da inanılmaktadır. Ama efsane, 2014 yılında Amerika’nın Wisconsin eyaletinde yaşayan 12 yaşındaki Payton Leutner’in iki kız arkadaşı tarafından 19 bıçak darbesiyle öldürülmesi sonucu patlak vermiştir. Bu iki kız, verdikleri ifadelerde “Slender Man”i mutlu etmek amacıyla arkadaşlarını bıçakladıklarını söylemişlerdir.

Jaz Sinclair, Joey King, Julia Goldani Telles - Slender Man (2018)

Gelelim Slender Man’in 2018 yılında çekilen ve bu hafta ülkemizde gösterime giren filmine. Film dört kız arkadaşın bir videoyu izlemesiyle başlıyor. 1998 yılında ilki çekilen Ringu, sonrasında çekilen Ringu serisi ve filmin The Ring (2002) adlı Amerikan versiyonunun serisi ile dünyaya açılan “lanetli video” hikâyesi bu filmin de temelini oluşturuyor. Aynı şekilde videoyu izleyen herkes diğer filmlerde Sadako ya da Samara’nın görülmeye başlanması gibi Slender Man’i görüyor ve teker teker ortadan kaybolmaya başlıyor. Bu akımdan ayrıldığı tek nokta ceset bulunması yerine kaybolma durumunun kullanılmış olması. Slender Man’in içerisinde yer alan video görüntülerinde de aynı şekilde Ringu filminin etkileri gözle görülür biçimde dikkat çekiyor. Yaratıcı ve yenilikçi bir detayın konulmaması, yalnızca efsaneye dönüşmüş bir modern Amerikan mitinin Japon sosuyla harmanlanmasıyla ortaya çıkan Slender Man, bu bağlamda izleyiciye maalesef bir şey vadetmekten bir hayli uzak.

Slender Man (2018)

Genç kadın oyuncuların performansları başarılı olsa da, bilindik hikâyenin tekrar tekrar sunulması dolayısıyla film seyirciler açısından seyir keyfi düşük ve beklenmedik bir durumun ortaya çıkmadığı, koltuktan zıplatan birkaç sahne dışında farklı korku filmlerine ait mekân tasarımları ve olay örgülerinin kolajlandığı bir yapım olmaktan öteye geçemiyor.

Sonuç olarak Slender Man; Ringu’nun izinden giderken yeni bir şey söylemeyen, genç oyuncuların performansları dışında başarılı bir yanı bulunmayan, korku senaryolarının harmanlandığı, efsaneye dair herhangi bir açıklama yapamayan bir yapım. Vaktiniz varsa, fazla beklentiye girmeksizin izlenebilir.

Slender Man (2018)KÜNYE / IMDB: 3,0

Yönetmen: Slyvain White

Senaryo: David Birke

Oyuncular: Joey King (Wren), Julia Goldani Telles (Hallie), Jaz Sinclair (Chloe), Annalise Basso (Katie), Alex Fitzalan (Tom), Taylor Richardson (Lizzie)

Müzik: Brandon Campbell, Ramin Djawadi

Görüntü Yönetmeni: Luca Del Puppo

Kurgu: Jake York

Ülke: Amerika

Benzer Yazılar