Anasayfa 2000'ler Super Dark Times (2017)
Charlie Tahan - Super Dark Times (2017)

Super Dark Times (2017)Görüntü yönetmeni Kevin Phillips’in ilk uzun metraj yönetmenliği olan Super Dark Times (Süper Karanlık Zamanlar, 2017) filmi, 36. İstanbul Film Festivali’nde ilk defa izleyici karşısına çıktı. Yapımın konusunu tek cümleyle özetlersek; çocukluk ile gençlik arasına sıkışmanın yol açtığı sorunların üzerine bir de cinayet eklenince büyümek hayli sancılı olacaktır. Biraz dram biraz da gerilime ek olarak kafası karışık ilk gençlik yıllarını anlatan film, türdeşlerine nazaran daha sade bir film.

Tedirgin edici bir açılış sekansına sahip olan film, sonrasında bize karakterleri yavaş yavaş tanıtıyor. Zach ve Josh, çocukluktan beri tanışan sıkı iyi arkadaştır. Daryl ve Charlie ile ise arada takılırlar ve çok da samimi değildirler. Bir gün Josh, kazara Darly’ı öldürünce üç arkadaş cesedi saklar ve kimseye hiçbir şey söylemezler. Suçsuz olmasına rağmen Zach, olaydan çok etkilenir, depresif ve paranoyak tavırları ise iyice kafasını karıştırmaya başlar. Bir yandan yakalanma korkusu, diğer yandan en iyi arkadaşıyla arasına giren mesafe, onu iyice yalnızlaştırır. Üstüne üstlük Allison ile yakınlaşması olayları daha karışık hale getirecek, Josh’un şüpheli hareketleri ise mevzuya tuz biber ekecektir.

Elizabeth Cappuccino - Owen Campbell - Super Dark Times (2017)

Film, iletişimin en düşük seviyede olduğu, teknolojinin yavaş yavaş hayatımıza girdiği ev telefonlarının ve piksel piksel bilgisayar oyunlarının cirit attığı, o çok özlediğimiz 90’lı yıllarda geçiyor. Özellikle 80’li yıllarda doğan nesle sempatik gelebilecek birçok sahneyi içinde barındırıyor. Yıllıktan kızlar hakkında yorum yapmak, ev telefonuyla kız arkadaşa ulaşabilmek için ağabey faktörünü atlatabilmek gibi esprili detaylar yer alıyor. Ayrıca oyunculara baktığımızda, o zamanki kuşağa yaş ve tip olarak daha uygun isimler arasından seçildiği de gözlerden kaçmıyor.

90’larda geçen bir gençlik hikayesi olarak Super Dark Times, başarılı bir yapım. Ama gerilim kısmına da ayrı değinmek lazım. Açılıştaki ölü geyik sahnesi izleyiciyi kanlı bir yolculuğa davet ediyor gibi bir izlenim bırakıyor. Ama vaat ettiği ancak finale doğru gerçekleşiyor. Özellikle belli bir mantığa oturtulmuş olan Zach’in rüya sahneleri gerilimi sağlama açısından başarılı. Fakat ana gerilim kaynağı olabilecek Josh ve Daryl karakterlerinden iyi faydalanılamamış ve Zach’in üstüne fazla yük bindirilmiş. Bu eksiklik de filmin zaman zaman tekrara düşmesine yol açıyor.

Super Dark Times (2017)

Super Dark Times, gerilim severleri tam tatmin edemese de ilk yönetmenlik denemesine göre sıkılmadan izlenebilecek keyifli bir bağımsız film. Eğer bir Amerikan gençlik filminden beklentiniz uçuk kaçık partiler, ortalığa saçılan bira kutuları ve çılgın danslar ise bir iki sahneyi çıkardığımızda bu film, size büyük ihtimalle çocuk filmi gibi gelecektir. Onun için tavsiyem filmi izlerken kendi gençliğinizi aklına getirmeniz ve çok büyük beklentilere girmemenizdir.

Super Dark Times (2017)KÜNYE / IMDB: 6,6

Yönetmen: Kevin Phillips

Senaryo: Ben Collins, Luke Piotrowski

Oyuncular: Owen Campbell (Zach), Charlie Tahan (Josh), Elizabeth Cappuccino (Allison), Max Talisman (Daryl), Sawyer Barth (Charlie), Amy Hargreaves  (Karen)

Müzik: Ben Frost

Görüntü Yönetmeni: Eli Born

Kurgu: Ed Yonaitis

Ülke: ABD

Super Dark Times (2017) Fragman

Benzer Yazılar

2 Yorumlar

şeyda nur Dincer 7 Nisan 2017 - 05:45

Farklı bır fılme benzıyor, ızlenıpnızlenmemesı arasında kararsız kaldım

Reply
Karanlık Sinema 7 Nisan 2017 - 10:35

Aslında filmin fragmanı çıkmış olsaydı karar vermek daha kolay olurdu.

Reply

Yorum Yazın