Anasayfa 2000'ler Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikâyesi (2018) – Film Eleştirisi
Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikâyesi (2018)

Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikâyesi (2018) – Film Eleştirisi

Gizem Şimşek Kaya

Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikâyesi (2018)Infiniti Medya yapımcılığında çekilen Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikâyesi filminin yönetmen koltuğunda Sinan Kaçar bulunuyor. Filmin senaryosunu “Sherlock Holmes: İstanbul’dan Gelmeyen Mektup” adlı kitabından tanıdığımız Gökhan Tosun kaleme almış. Filmin müzikleri Yuri Ryadchenko’ya ait filmin başrollerinde Cemre Kurum, Ecenaz Üçer, Feyyaz Gümüş, Doğa Yavuz ve Onur Durmaz bulunuyor.

Filmin konusunu korku filmlerinden alışık olduğumuz bir grup gencin tatil için gittikleri lanetli bir evde yaşadıkları olaylar oluşturuyor. Altı genç hafta sonu tatili için bir konak kiralarlar. Eve girmeden önce başlayan olaylar, evin içerisine girip ruh çağırmaya kalkmaları sonrasında çığırından çıkar.

Türk sinemasında az sayıda örneği karşımıza çıkan, 2000 sonrasında Türk korku sinemasında oluşan ivmeyle de sayıları artmaya başlayan korku-komedi türündeki örneklerden başarıyla sıyrılan Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikâyesi filminin senaryosu kaliteli kalemlerin ellerinde şekillenmiş. Türk Sineması’nda bel altı espriler üzerinden yürütülen komedi türünün aslında kaliteli espriler üzerinden de yapılabileceğini gösteren filmi izlerken hem Türk toplumundan alışkın olduğumuz nüanslara hem filmlere hem de sosyal medyaya yönelik birçok başarılı göndermelerle karşılaşmak mümkün.

Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikâyesi (2018)

Makyaj ve mekân tasarımının da başarılı olduğu filmin tek kusuru başlangıçta ekibin birbirine tam ısınamadığını tahmin edebildiğimiz sahnelerdeki yapay oyunculuklar. Ancak film ilerledikçe bu yapaylık da yavaş yavaş yok oluyor ve oyuncuların performansları durumu kotarmaya yetiyor.

Filme özel bestelenen finalde yer alan şarkı da Türk korku sinemasında son yıllarda duymaya alıştığımız rap tarzında, üstelik şarkının vokalinde filmin senaristleri bulunuyor.

Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikâyesi (2018)

Sonuç olarak; tek hamlede ismini söylemekte zorlandığımız Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikâyesi filmi ismiyle sosyal medyada alay konusu olsa da, çekimlerinin, makyajlarının ve esprilerinin kalitesiyle sinemada izlenmeyi hak ediyor.

KÜNYE / IMDBÜç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikâyesi (2018)

Yönetmen: Sinan Kaçar

Senaryo: Gökhan Tosun

Oyuncular: Cemre Kurum, Ecenaz Üçer, Onur Durmaz, Doğa Yavuz, Feyyaz Gümüş, Cansu Tuncer, Atahan Teke

Müzik: Yuri Ryadchenko

Görüntü Yönetmeni: Soner Buvan

Benzer Yazılar

1 Yorum

Sinan kaçar 7 Ekim 2018 - 01:09

Kaleminize sağlık tam anlamıyla düşüncelerimizi yansıtmışsınız

Yoruma Kapalı.