Anasayfa 2000'ler Kapalak Kızı (2018) – Film Eleştirisi
Kapalak Kızı (2018)

Kapalak Kızı (2018) – Film Eleştirisi

Gizem Şimşek Kaya

Kapalak Kızı (2018)Efektif Sanat ile FSM İletişim yapımcılığında çekilen Kapalak Kızı filminin yönetmen koltuğunda Ramazan Özer ve Fatih Gürler bulunuyor. Paranormal olaylar ve vakaların video görüntülerini yayınlayan Youtube kanalı Nova Prospekt’in daha önce kısa metraj olarak kanalında yayınladığı bir videonun uzun metraja dönüştürülmüş versiyonu olan filmin başrollerinde Can Yavuz, Arifhan Durmuş ve Alperen Demirtaş bulunuyor.

Konusunu Giresun’daki bir köy okulunda hademelik yapan genç bir kızın başına gelen gerçek bir olaydan alan filmde, Nova Prospekt ekibinin bölgeye giderek Kapalak Kızı’nın evini yapıldığı söylenen büyüyü bozmak için arama hikâyesi anlatılıyor.

The Blair Witch Project (1999), Rec (2007), Gon-ji-am (2018) gibi yabancı filmlerde kullanılan found footage (buluntu film) üzerinden kurgulanan filmin yerli benzer örneklerine Karadedeler Olayı (2011), Ammar 2: Cin İstilası (2016), Lanet: Ervah Cinleri (2017) gibi filmlerle rastlamıştık. Kapalak Kızı diğer yerli örneklerden incir ağacı, isimsiz mezarlar gibi halk inançlarından beslenerek oluşturduğu senaryosuyla buluntu film türünün başarılı yerli örnekleri arasına girmeyi başarıyor. Filmin ilk yarısında ritm biraz düşse de ikinci yarıda gerilim hızla tırmanışa geçiyor.

Can Yavuz, Arifhan Durmuş - Kapalak Kızı (2018)

Hali hazırda Youtube kanallarında paranormal olaylar üzerine kısa videolar yayınlayan Nova Prospekt ekibi, uzun metraj filmleri olan Kapalak Kızı’nda da gerçekçi ve inandırıcı oyunculuklar sergiliyor. Filmin içerisinde yapılan röportajlarda yer alan karakterler de gerçekçilik konusundaki dokuyu sağlamlaştırıyorlar. Çekimleri Bartın’ın Kumluca beldesinde gerçekleştirilen filmin mekân seçimleri de hayli başarılı. Film devamının geleceğine dair sinyal yakarak sonlanırken final biraz havada kalıyor.

Can Yavuz - Kapalak Kızı (2018)

Sonuç olarak Kapalak Kızı, buluntu film tarzıyla çekilmiş yeni bir yerli korku olurken, halk inançlarını yerinde kullanması ve başarılı mekân seçimleriyle izlenmeyi hak eden bir ilk film denemesi olmasının yanı sıra son dönemde Türkiye’de vizyona giren Youtuber videolarına dair önyargıları kıracak yeterliliğe de sahip.

Kapalak Kızı (2018)

 

 

 

KÜNYE / IMDB: 5,3

Yönetmen: Ramazan Özer, Fatih Gürler

Yapımcı: Sedat Tunç, Fatih Erol

Senaryo: Ramazan Özer, Fatih Gürler, Gurbet Gurur Cantürk

Oyuncular: Can Yavuz, Arifhan Durmuş, Alperen Demirtaş

Görüntü Yönetmeni: Onur Çabi

Benzer Yazılar

1 Yorum

Yerli Korku Filmi: Kapalak Kızı 2018 - Paranormal Haber 20 Temmuz 2022 - 17:09

[…] Konusunu Giresun’daki bir köy okulunda hademelik yapan genç bir kızın başına gelen gerçek bir olaydan alan filmde, Nova Prospekt ekibinin bölgeye giderek Kapalak Kızı’nın evini yapıldığı söylenen büyüyü bozmak için arama hikâyesi anlatılıyor.” karanlıksinema.com […]

Yoruma Kapalı.