Anasayfa 2000'ler Zohak (2018) – Film Eleştirisi
Zohak (2018)

Zohak (2018) – Film Eleştirisi

Gizem Şimşek Kaya

Zohak (2018)Şua Film yapımcılığında çekilen Zohak filminin yönetmen koltuğunda Adem Uğur bulunuyor. Çekimleri İzmit’te gerçekleştirilen filmin senaryosu Ali Dadlı ve Adem Uğur’a ait. Filmin başrollerinde ise Seda Kement, Erkan Çelik, Abdullah Şekeroğlu, Bülent Yaşık, Gamze Bayraktar, Anıl Yıldız, Gizem Nur Doğa, Nigar Navruzova, Seyhan Arman ve Ahmet Özyavuz bulunuyor.

Filmin konusunu büyük bir travma atlattıktan sonra hayatına devam etmeye çalışan Canan’ın karşısına çıkan doğaüstü güçle mücadelesi oluşturuyor. İnsanlara musallat olan kötü huylu cinleri kovmayı amaç edinmiş olan Rüstem, bir akşam son derece tehlikeli bir cin tarafından cinnet geçirmeye sevk edilir. Altı yaşındaki kızı Canan’ın gözü önünde karısını öldürdükten sonra, cini bir kutuya hapsedip gölün derinliklerine atar. Yaptığının dehşetine dayanamayan Rüstem, yine kızının gözü önünde kendini öldürür. Aradan geçen uzun yıllar boyunca yaşadıklarını unutmaya çalışan Canan, Semih’le büyük bir aşk yaşayarak nişanlanmış evlilik hazırlığı yapmaktadır. Arkadaşlarının göl kıyısında tesadüfen bulduğu kutuyu doğum günü hediyesi olarak Canan’a hediye ederler ve olaylar inanılmaz bir hal alır.

Sahne geçişleri sırasında izleyiciyi kendinden koparan Zohak’ın oyuncularının performansları maalesef yetersiz. Gamze Bayraktaroğlu, Bülent Yaşık ve Anıl Yıldız’ın performansları filmi kurtarmaya yetmiyor dolayısıyla diğer oyuncuların yapaylığı nedeniyle kâğıt üzerinde oluşturulmuş karakterler gerçeğe dönüşemiyor. Filmde yer alan özel efektler ve ses kurgusu da başarısız. Filmin finaline geçerken gerçek ile hayal arasındaki çizgi film ekibi açısından da tam belirginleşememiş olsa gerek ki, filmin finali tam şekillendirilmeden yine hayal ile gerçek arasında sonuçlanıyor ve karar izleyiciye bırakılıyor.

Seda Kement - Zohak (2018)

Geçmişte geçen, Canan’ın babası Rüstem’in cinnet geçirerek karısının boğazını kestiği ve cini sandığa hapsettiği sahnedeki iblis tasviri başarılı olmasına rağmen; diğer cinayet sahnelerini kotaramayacaklarını anlayarak bu sahneleri oldukça karanlık çekerek geçiştirmeye çalışmaları, Zohak’a artı kazandıran noktalar olarak öne çıkıyor.

Zohak’ta, bu yıl gösterime giren Kapıdaki Sır filminde karşımıza çıkan stok görüntüler aynı yoğunlukta olmasa da sıklıkla kullanılmış. Filmin belediye sponsorluğunda çekildiğini fazlasıyla hissettiren İzmit’e dair turistik sahneler ise fazlaca reklam kokuyor. Filmin İzmit’te yapılan galasında “korku değil gerilim filmi” olduğunun altı çizilmiş olsa da film korku ağırlıklı sahneler üzerinden ilerliyor.

Zohak (2018)

Sonuç olarak Zohak, birkaç başarılı denemeye kalkışsa da filmin tamamına bakıldığında bu çabaların da yetersiz kaldığı görülüyor ve film başarısız yerli korkular arasındaki yerini hızla alıyor.

Zohak (2018)

 

KÜNYE / IMDB: 8,4

Yönetmen: Adem Uğur

Senaryo: Ali Dadlı, Adem Uğur

Yapımcı: Feride Gören, Adem Uğur

Oyuncular: Seda Kement, Erkan Çelik, Abdullah Şekeroğlu, Bülent Yaşık, Gamze Bayraktar, Anıl Yıldız, Gizem Nur Doğa, Nigar Navruzova, Seyhan Arman, Ahmet Özyavuz

Görüntü Yönetmeni: Cüneyt Kadri Çakar

Sanat Yönetmeni: Gülden Gören

Benzer Yazılar