Anasayfa 2000'ler Piercing (2018)
Christopher Abbott, Mia Wasikowska - Piercing (2018)

Piercing (2018)The Eyes of My Mother (2016) adlı siyah-beyaz korku filmiyle dikkatleri üzerine çeken Nicolas Pesce, tür değiştirmeden fakat farklı bir anlatım diliyle karşımıza çıkıyor. İlk filminde daha sakin ama ürkütücü bir tarza sahipken, Piercing (2018) filminde işin içine kara mizah ve giallo öğelerini katarak gayet eğlenceli ve şiddetli bir yapıma imza atıyor. Fakat The Eyes of My Mother tarzında bir film beklentisine girmemenizi öneririm.

Evli ve yeni baba olmuş Reed, birini öldürmesi gerektiğine dair sesler duymaktadır. Bunun üzerine detaylı bir plan yapan Reed, bir fahişeyi öldürebilmek için otel odası tutar. Ama karşısına çıkan Jackie ile kusursuz planı işlemeyecek ve olaylar düşündüğünden çok farklı bir hal alacaktır.

Piercing için genel olarak şaşırtmayı seven bir tarzı olduğunu söyleyebiliriz. Korku sineması klişeleriyle adeta dalgasını geçen, her adımda farklı düşünmememizi sağlayan, ters köşeye yatıran bir üslubu var. Sado-mazo teması filmin şiddet dozunu arttırırken, komedi unsuru rahatsız edici havayı kırıyor. Film Reed üzerine kurulu olmasına rağmen Jackie’nin devreye girmesiyle iki kişilik bir tek mekan filmine dönüşüyor. Christopher Abbott’un oyunculuğunun biraz durağan olmasının sebebi ise geriye dönüşlerden anladığımız kadarıyla Reed karakterinin geçmiş travmaları. Film bunun üzerine çok gitmiyor hatta Jackie’nin sado-mazo eğiliminin sebebine ise hiç değinmiyor. Daha çok Jackie ile aralarındaki duygusal ve tuhaf ilişkiye odaklanıyor.

Mia Wasikowska - Piercing (2018)

Film, Japon yazar Ryu Murakami’nin aynı isimli romanından uyarlandı. Takashi Miike’ın yönetmenliğini yaptığı Ôdishon (Audition / Ölüm Provası, 1999) filminin de Murakami’nin kitabından çevrildiğini hatırlatalım. Dario Argento’nun Profondo rosso (Deep Red, 1975) ve Tenebre (1982) film müziklerinin kullanılması ve jenerik stili ise filme nostaljik bir giallo havası katmış.

Christopher Abbott - Piercing (2018)

37. İstanbul Film Festivali’nin Mayınlı Bölge bölümünde gösterilen Piercing, şaşırtıcı ve eğlenceli bir korku filmi. Şimdiye kadar iki farklı tarzda korku filmi çeken Nicolas Pesce, bakalım bundan sonraki çalışması olan The Grudge (Garez) filminin yeniden çevriminde nasıl bir korku filmiyle karşımıza çıkacak?

 

Christopher Abbott - Piercing (2018)

 

KÜNYE / IMDB: 6,5

Yönetmen: Nicolas Pesce

Senaryo: Nicolas Pesce, Ryû Murakami (aynı isimli romanından uyarlandı.)

Oyuncular: Christopher Abbott (Reed), Mia Wasikowska (Jackie), Laia Costa (Mona)

Görüntü Yönetmeni: Zack Galler

Ülke: ABD

Benzer Yazılar

Yorum Yazın