Anasayfa 2000'ler Gemini (2017)
Zoë Kravitz, Lola Kirke - Gemini (2017)

Gemini (2017)16. Filmekimi’nde izleyici karşısına çıkan Gemini (2017), yeni kara film olmasına rağmen daha çok “katil kim” temalı, esprili bir suç hikayesini işliyor. Filmekimi tanıtımlarında; Lynch, Refn, De Palma gibi yönetmenlerin filmleriyle adının aynı anda geçmesinin çok abartılı olduğunu söylemek gerekir ki izleyicinin beklentisi yukarılarda gezinmesin. Küçük, bağımsız filmlerden hoşlananlar için ideal bir yapım. Sürprizli finali ise bazılarının hoşuna gidebileceği gibi bazılarında kandırılmışlık hissine yol açabilir.

Yıldız oyuncu Heather Anderson, son projesini sebepsiz yere iptal etmek ister. Asistanı Jill LeBeau hariç film ekibinin nefretini üzerine toplar ve garip bir şekilde ertesi günü cesedi bulunur. Bütün ipuçları ise Jill’i göstermektedir ve onu temize çıkarabilecek tek kişi yine kendisidir.

Jill, Heather’ın asistanı olmasına rağmen aralarında görmeye alışık olduğumuz sömürücü bir iş ilişkisi yok. Sanki kardeş veya arkadaş gibi aralarında bir bağ var ve Jill bir yandan kendini aklamaya çalışırken diğer yandan da yakın arkadaşının cinayetini çözmeye çalışıyor aslında. Adaletin yavaş işlediği her filmde olduğu gibi Jill de dedektifliğe soyunmak zorunda kalıyor. Onu yakın markaja alan Dedektif Edward’ı atlatıyor, işler sarpa sarınca kılık değiştiriyor ve Heather’ı öldürebilecek bütün şüphelileri tek tek ziyaret ediyor. Filmin en eğlenceli kısmı da senarist Greg ile cinayet üzerine yaptıkları diyalog. Yapımın hem yönetmeni hem de senaristi olan Aaron Katz’ın da Greg ile aynı mantıkla filmin hikayesinin ana hatlarını çizdiğini söyleyebiliriz.

Lola Kirke - Gemini (2017)

Gemini filmini, yeni kara filmtürü açısından değerlendirdiğimizde; açıkçası elindeki malzemeyi iyi kullanamıyor ve bağımsız filmin dezavantajlarını fırsata çevirmeyi başaramıyor. Yapımın kendisini çok ciddiye almadan hikayeye esprili yaklaşması güzel ama kendini kurtarabilmesi için yeterli olmuyor. Aslında kara film formülünü çözdüğünü açıkça belli ediyor ve komedi unsurunu da tadında kullanarak hikayenin parodiye dönüşmesine engel oluyor. Hollywood’un iç dünyası, popüler olmanın olumsuzlukları, yalan haberler, kendini zeki zanneden ama bir işe yaramayan polis teşkilatı gibi öğe kullanımı yerinde ama yeterli değil. Tahmin edildiği kadar sert olmayı başaramıyor ve bir kara film özeti gibi duruyor. Finaldeki ters köşe ise yeni kara film mantığına uygun olmasına rağmen sağlam bir temelin üstüne oturtulmadığı için şaşırtmayı başarıyor fakat tatmin etmiyor.

Zoë Kravitz - Gemini (2017)

Fazla beklentiye girmemek koşuluyla Gemini, suç türüne ilgi duyanların sempatisini kazanabilir ve bazılarını finaliyle az da olsa tavlayabilir.

Lola Kirke - Gemini (2017)

KÜNYE / IMDB: 5,5

Yönetmen, Senarist ve Kurgucu: Aaron Katz

Oyuncular: Lola Kirke (Jill LeBeau), Zoë Kravitz (Heather Anderson), John Cho (Detektif Edward Ahn), Greta Lee (Tracy), Nelson Franklin (Greg), Reeve Carney (Devin)

Müzik: Keegan DeWitt

Görüntü Yönetmeni: Andrew Reed

Ülke: ABD

Gemini (2017) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın