Anasayfa 1990'lar Two Hands (1999)
Heath Ledger - Two Hands (1999)

Two Hands (1999)Gregor Jordan’ın yönetmenliğini yaptığı Two Hands (İki El, 1999) adlı kara komedi gangsterlerle başı belaya giren bir gencin eğlenceli hikayesini anlatıyor. Filmin başrolünde, 2008 yılında hayatını kaybeden Heath Ledger, Jimmy karakteriyle yer alıyor. The Dark Knight (Kara Sövalye, 2008) filmindeki başarılı Joker yorumuyla herkesin beğenisini kazanan Ledger’in 28 yaşındaki erken ölümü kısa bir filmografiye sahip olmasına neden olmuştu. Ama 10 küsur yıllık sinema kariyerinde sağlam işlere imza atmaktan da geri kalmamıştı. Ledger, memleketi Avustralya’da Two Hands filminde yer aldıktan sonra Amerika’ya gidip daha geniş bir hedef kitleye ulaşabilmiştir.

Jimmy, bir striptiz kulübünün girişinde müşteri toplamaya çalışan bir gençtir. Ayrıca boksla da uğraşmaktadır. Bir gün önemli adamlardan birini dövünce Pando isimli bir gangsterin dikkatini çeker. Jimmy’e gayet basit bir görev verir; Bir kadına 10.000 dolar verecektir. Ama kadın evde olmayınca Jimmy oyalanmak için kumsala gider, parayı kuma gömüp denize girer. Ama geri döndüğünde para çalınmıştır. Gangster olmaya çalışırken bir anda gangsterler tarafından öldürülmek istenen biri olur ve bu durumdan kurtulması için sağlam bir plana ihtiyacı vardır. Öte yandan da mahalleye yeni gelen Alex’e aşık olmuştur. Masum bir aşk, büyük hayaller ve kara komedilerin olmazsa olmazı kötü adamlar Jimmy’nin başına bela olacaktır.

Heath Ledger - Two Hands (1999)

Takım elbiseyle görmeye alıştığımız gangsterler, bu filmde tam tersine şort, eşofman ve bel çantası üçlüsüyle gayet sportif takılıyorlar. Çete reisi Pando’nun, çocuğuyla origami yaparak vakit geçirdiği ve Jimmy’i adamlarına yakalatıp öldürtmeye çalıştığı sahnenin arka arkaya gelmesi, filmin absürtlüğünü özetler nitelikte. Her karakterin kendine özgü bir acayipliğinin olduğu filmde, Jimmy’nin ölen ağabeyi hem anlatıcı hem de şans meleği görevini üstleniyor. Ayrıca filmin başından itibaren elden ele dolaşan para da her zamanki gibi kirli paranın kimseye mutluluk getirmediğini, daha çok kötü şansa yol açtığını anlatıyor.

Rose Byrne - Two Hands (1999)

Eğlenceli ve absürt karakterlere sahip olan filmin özellikle müzikleri dikkat çekiyor. Two Hands, kara komedi severlerin ilgisini çekebilecek az bilinen bağımsız bir Avustralya filmi.

Two Hands (1999)

 

KÜNYE / IMDB: 7,2

Yönetmen ve Senarist: Gregor Jordan

Oyuncular: Heath Ledger (Jimmy), Bryan Brown (Pando), David Field (Acko), Rose Byrne (Alex)

Müzik: Cezary Skubiszewski

Görüntü Yönetmeni: Malcolm McCulloch

Kurgu: Lee Smith

Ülke: Avustralya

Two Hands (1999) Fragman

Two Hands (1999) / Powderfinger – Belter

Benzer Yazılar

Yorum Yazın