Anasayfa 1990'lar Grosse Pointe Blank (1997)
John Cusack - Grosse Pointe Blank (1997)

Grosse Pointe Blank (1997) PosterGeorge Armitage’nin yönetmenliğini yaptığı Grosse Pointe Blank (Romantik Katil, 1997) filmi, hem 80’lerin hem de 90’ların ruhunu taşıyan bir kara komedi. Martin Blank adlı bir kiralık katil, çocukluk ve ilk gençlik yıllarının geçtiği kasabaya 10 yıl sonra geri dönmek zorunda kalır. Hem öldürmesi gerektiği adam hem de hiç kimseye bir şey söylemeden terk ettiği dostları için Detroit’a gider. Ama asıl aklını kurcalayan eski aşkı Debi Newberry’dir. Onunla arasını düzeltmeye çalışırken kendiyle de yüzleşmesi gerekir. Fakat peşindeki psikopat kiralık katil ve iki hükümet ajanı eşliğinde pek de kolay olmayacaktır.

Film, Türkçe isminde de olduğu gibi romantik komedi tadı verse de silahlı çatışma, bomba patlatma, suikast gibi hareketli sahneler, nükteli diyaloglar ve anti kahramanlar eşliğinde kara komedi havasına absürt bir şekilde bürünmeyi başarıyor.

John Cusack, Minnie Driver - Grosse Pointe Blank (1997)

Kalabalık bir kadroya sahip olan filmde Martin Blank’i John Cusack, eski aşkı Debi Newberry’i ise Minnie Driver canlandırıyor. Grosse Pointe Blank’in yan karakterlerinin de dikkat çekici olduğunu söylemek gerekir. Dan Aykroyd, Alan Arkin, Joan Cusack, Hank Azaria, Jeremy Piven gibi oyuncuların yanı sıra balo sahnesinde The Walking Dead dizisindeki Michael Cudlitz’i az da olsa görmek mümkün.

Dan Aykroyd, John Cusack - Grosse Pointe Blank (1997)

Grosse Pointe Blank filminin müziklerini de es geçmemek lazım. İyi bir soundtrack’e sahip olan film, 80’leri yad etmeyi başarıyor. Dönemine göre nostaljik olan, ince espri ve göndermelerin yer aldığı tatlı sert bir kara komedi izlemek isteyenler için ideal bir film.

Grosse Pointe Blank (Romantik Katil, 1997) DVDKÜNYE / IMDB: 7,4

Yönetmen: George Armitage

Senaryo: Tom Jankiewicz, D.V. DeVincentis, Steve Pink, John Cusack

Oyuncular: John Cusack (Martin Blank), Minnie Driver (Debi Newberry), Dan Aykroyd (Grocer), Alan Arkin (Doktor Oatman), Joan Cusack (   Marcella), Hank Azaria (Steven Lardner), Jeremy Piven (Paul Spericki), Michael Cudlitz (Bob Destepello), Jenna Elfman (Tanya)

                   Müzik: Joe Strummer

                                              Görüntü Yönetmeni: Jamie Anderson

                  Kurgu: Brian Berdan

 Ülke: ABD

Grosse Pointe Blank (1997) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın