Anasayfa 1980'ler Cat’s Eye (1985)
Drew Barrymore - Cat's Eye (1985) - General

Cat's Eye (1985)Cujo (Kujo, 1983) filminin de yönetmenliğini yapan Lewis Teague’nun çektiği Cat’s Eye (Kedi Gözü, 1985) adlı antoloji korku filmi; “Quitters, Inc.” “The Ledge” ve “General” adlı 3 bölümden oluşuyor. İlk iki hikaye, Stephen King’in kısa hikayelerini topladığı “Night Shift” adlı kitaptan uyarlanırken son kısım orijinal bir hikaye içeriyor. Hikayeler ise bir kedi aracılığıyla bağlanıyor. Sokak kedisini alıp sahiplenen kişilerin başına gelen ilginç olaylara, kedi aracılığıyla şahit oluyoruz ama bölüm sonlanmadan kedi başka sahibine doğru kaçmayı başarıyor.

Filmin başında bir köpek kediyi kovalamaktadır ve kedi kaçmayı başarır. Bir vitrin mankenine bakarken bir adam onu yakalar ve patronuna götürür. İlk hikaye böylece başlar. Karısı ve bir çocuğu olan Dick Morrison (James Woods), arkadaşının ısrarıyla bir sigara bırakma merkezine kayıt olur. Fakat bu merkez Dick’in umduğu gibi çıkmaz. Çünkü sigara bıraktırma konusunda çok başarılı ama bir o kadar da sapkın yöntemleri vardır.

Cat's Eye (1985) - Quitters, Inc

İkinci bölümde iddiaya girmeyi seven Cressner (Kenneth McMillan), karısının aşığı Johnny Norris (Robert Hays) ile küçük bir oyun oynamak ister. Eğer bu şartı kabul etmezse Johnny hapse girecektir ya da oyunu oynayıp kazanırsa sevdiğini ve eski hayatını geri kazanacaktır.

Cat's Eye (1985) - The Ledge

Son bölüm de ise kedi, onu sürekli telapatik olarak çağıran ve yardım isteyen Amanda (Drew Barrymore)’ya ulaşır. Ama Amanda’nın annesi Marcia, evde kedi beslenmesine izin vermez. Aslında Amanda’nın evde bir kedinin olması için haklı bir gerekçesi vardır. Çünkü geceleri yatağına gelip onu rahatsız eden küçük yaratıktan onu koruyabilecek birine ihtiyacı vardır. Üç bölümde de yer alan kedi, bu kısımda ön plana çıkıyor. Ayrıca filmde kedi haricinde en çok yer alan oyuncunun Drew Barrymore olduğunu da hatırlatalım.

Cat's Eye (1985) Cat's Eye (1985) Cat's Eye (1985)

 

 

 

 

Cat’s Eye içinde üç ilginç hikaye barındıran kült olmuş bir korku filmi. Özellikle Stephen King göndermeleri dikkat çekiyor. Kediyi Cujo gibi Saint Bernard cinsi bir köpeğin kovalaması, Christine (1983) filmindeki araba, Dick’in The Dead Zone (1983) filmini izlemesi ve evde kedi istemeyen Marcia’nın Pet Sematary (Hayvan Mezarlığı) kitabını okuması… gibi. Ayrıca The Police Grubu’nun “Every Breath You Take” şarkısının da filmde yer aldığını not düşelim.

 Cat's Eye (Kedi Gözü, 1985) DVDKÜNYE / IMDB: 6.3

Yönetmen: Lewis Teague

Senaryo: Stephen King

Oyuncular: James Woods (Dick Morrison), Kenneth McMillan (Cressner), Robert Hays (Johnny Norris), Drew Barrymore (Amanda), Patricia Kalember (Marcia)

Müzik: Alan Silvestri

Görüntü Yönetmeni: Jack Cardiff

Kurgu: Scott Conrad

Ülke: ABD

Cat’s Eye (1985) Fragman

The Police – Every Breath You Take

Benzer Yazılar

1 Yorum

Süt Kardeşler 17 Kasım 2015 - 22:58

Kısa hikayelerden oluşan bir Stephen King Klasiği..O yıllarda kendini belli eden bir yapım.Çocukluk yıllarımda izlediğim en güzel filmlerden bir yanesi.Alacakaranlık kuşağı hikayelerden ensantaneler görebiliriz.Gizem ve gerilim açısından oldukça başarılı bir film.Ayrıca Drew Barrymore çocuk yaştaki oyunculuğu ile kendini göstermiş.

Reply

Yorum Yazın