Anasayfa 2000'ler Restraint (2008)
Teresa Palmer, Stephen Moyer - Restraint (2008)

Restraint (2008)David Denneen’in yönetmenliğini yaptığı Avustralya yapımı Restraint (2008) adlı yeni kara filmde Travis Fimmel, Teresa Palmer, Stephen Moyer gibi oyuncular yer alıyor.

İki sevgili Ron ve Dale işledikleri cinayet yüzünden kuzeye doğru kaçmaktadır. Peşlerinde polis olduğu için panik yapıp benzinciyi de öldürüp yollarına devam ederler. Fakat araba değiştirmeleri gerekmektedir. Kimsenin olmadığı izlenimi veren bir araziye girerler ve istedikleri gibi bir araba bulurlar. Arabanın anahtarının evde olabileceğini düşünerek eve girerler. Ama evin sahibi Andrew ile karşılaşınca planlar değişir. Onu rehin alıp, bankadan bütün parasını çekmeyi düşünseler de Andrew’in agorafobisi olduğunu öğrenince bu plan da yatar. Ama Andrew’in sonunda yine paranın olduğu bir planı vardır. Gerçekleşmesi zor fakat imkansız olmayan, ucunda 40.000 doların olduğu bir plan…

Stephen Moyer - Restraint (2008)

Restraint, eski kara filmlerin tadını yakalayan bir yeni kara film. Özellikle Dale’ın Gabrielle’ın kılığına girdiği zaman giydiği kıyafetler, femme fetale duruşu, mekan ve araba o havayı veriyor. Travis Fimmel’ın şöhret olmadan önce oynadığı ve Teresa Palmer’ın bağımsız filmlerde yeni yeni görünmeye başladığı zamanlarda çekilen bu filmde yer alan Stephen Moyer iki gence göre daha olgun bir oyunculuk sergilemiş. Fimmel’ın çocuksu psikopat karakteri ve Palmer’ın masumiyet ile seksapalite arasında gidip gelen performansı da gayet başarılı.

Travis Fimmel - Restraint (2008)

Restraint, kısıtlı mekanda, belli ki düşük bir bütçeyle kotarılmış ve hak ettiği ilgiyi bulamamış iyi bir senaryoya sahip ,gerilim dozu yüksek bir yeni kara film.

Restraint (2008)

 

KÜNYE / IMDB: 6,2

Yönetmen: David Denneen

Senaryo: Dave Warner

Oyuncular: Travis Fimmel (Ron), Teresa Palmer (Dale), Stephen Moyer (Andrew), Phillip Holder (Paul Widdens)

Müzik: Elliott Wheeler

Görüntü Yönetmeni: Simon Duggan

Kurgu: Rodrigo Balart, Toby Denneen

Ülke: Avustralya

Restraint (2008) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın