Anasayfa 1980'ler Dead & Buried (1981)
Dead & Buried (1981)

Gary Sherman’ın yönetmenliğini yaptığı Chelsea Quinn Yarbro’nun aynı isimli romanından uyarlanan Dead & Buried (1981) adlı kült korku filminin kadrosunda James Farentino, Melody Anderson, Jack Albertson gibi oyuncular yer alıyor.

Küçük bir kasaba olan Potter’s Bluff’da gizemli ve vahşi cinayetler işlenmektedir. Kasabanın şerifi Dan Gillis’de bu tuhaf ölümleri araştırmaktadır. Ama işi çok zordur. Çünkü ölen kişiler kasabadan değildir. Hatta ölen bir adamın yüzü tamamen yandığı için kimliği bile tespit edilemez. Şerif, cinayetleri araştırmaya devam ettikçe kasaba insanlarının tuhaf bir sırrı olduğunu ve kimseye güvenmemesi gerektiğini öğrenir.

Dead & Buried bağımsız bir korku filmi ve ilginç bir senaryosu var. Neredeyse The Wicker Man (1973) filmindeki kadar çılgın bir kasaba halkı ve katili bulup olayın iç yüzünü aydınlatabilmek için kendini paralayan bir şerif. Filmin makyajları da yapım tarihine göre gayet iyi olmuş ve Stan Winston’un buradaki emeğini de anmak gerekir. Özellikle otostopçu kızın yüzünü sıfırdan yapma sahnesi güzeldi. Cenaze levazımatçısı Dobbs rolünü canlandıran Jack Albertson’ın son filmi olduğunu ve Robert Englund; nam-ı diğer Freddy’nin de filmde rol aldığını hatırlatayım.

James Farentino - Dead & Buried (1981)

Filmin içindeki küçük sürprizleri bozmamak adına çok yorum yapmak istemiyorum. Kısaca korku severlerin Dead & Buried filmine bir göz atmasını tavsiye ederim.

Dead & Buried (1981)KÜNYE / IMDB: 6,6

Yönetmen: Gary Sherman

Senaryo: Jeff Millar, Alex Stern, Ronald Shusett, Dan O’Bannon, Chelsea Quinn Yarbro

Oyuncular: James Farentino (Şerif Dan Gillis), Melody Anderson (Janet Gillis), Jack Albertson (William Dobbs), Lisa Blount (Lisa), Robert Englund (Harry)

Müzik: Joe Renzetti

Görüntü Yönetmeni: Steven Poster

Kurgu: Alan Balsam

Ülke: ABD

Dead & Buried (1981) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın