Anasayfa 2000'ler Senki (2007)
Senki (Shadows, 2007)

Senki (2007)Milcho Manchevski’nin yönetmenliğini yaptığı Senki (Shadows / Gölgeler, 2007) adlı korku-gerilim filminde Borce Nacev ve Vesna Stanojevska başrolde yer alıyor.

Lazar Perkov, eşi ile ettikleri bir kavga sonucu evden ayrılır ve arabasıyla kaza yapar. Kazadan yaralı olarak kurtulan Lazar, normal hayatına geri döner ama bir tuhaflık vardır. İlk önce değişik bir lehçede konuşan yaşlı bir kadınla karşılaşır sonra başka garip insanlar karşısına çıkar. Lazar’ın bu durumu çözmesi gerekmektedir. Yoksa yavaş yavaş aklını kaybedecektir.

Before the Rain (Yağmurdan Önce, 1994) filmiyle tanınan Milcho Manchevski’nin yönetmenliğini yaptığı bu film, gizemi ön planda tutan bir gerilim filmi. Fakat filmdeki başkarakter Lazar’ın bir türlü anlayamadığı mevzuyu izleyici çabucak çözüyor ve Lazar’ın da bir buçuk saatten fazla bir süre çözmesini bekliyor. Sadece filmin finali küçük ama etkili bir sürpriz içeriyor.

Borce Nacev - Senki (Shadows, 2007)

Senki, bir gerilim filmine göre uzun bir süreye sahip ama gerilim unsuruyla güzel bir şekilde harmanlandığı için sıkılmadan izlenebilecek bir film. Oyuncuların pek sinema geçmişi olmamasına rağmen gayet doğal performans sergilemişler. Filmde özellikle Borce Nacev ve Vesna Stanojevska dikkat çekiyor. Arada Makedonya’dan manzaralar izlemek ve kültürlerine dair bazı detayların anlatılması da keyifliydi.

Vesna Stanojevska - Senki (Shadows, 2007)

Senki filmi, durağan gidişatından ve uzun süresinden dolayı herkese hitap etmeyebilir.  Ama farklı kültürlerin gerilim örneklerini izlemekten hoşlananlara tavsiye edilebilir.

Senki (2007)

 

KÜNYE / IMDB: 6,9

Yönetmen ve Senarist: Milcho Manchevski

Oyuncular: Borce Nacev (Lazar Perkov-Lucky), Vesna Stanojevska (Menka) Sabina Ajrula (Vera Perkova), Ratka Radmanovic (Kalina), Filareta Atanasova (Gordana)

Müzik: Ryan Shore

Görüntü Yönetmeni: Fabio Cianchetti

Kurgu: Marty Levenstein, David Ray

Ülke: Makedonya Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, Bulgaristan, İspanya

Senki (2007) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın